Het voorjaar van 2018 staat bij Farrow & Ball in het teken van een transitie naar gedurfde kleuren schema's. Verrassende kleurencombinaties zijn de trend van het nieuwe seizoen. Deze trend gaat om het gebruik van twee kleuren in huis. De heldere tint Pitch Blue en de rustgevende kleur Calke Greenworden gecombineerd in plaats van als één accentkleur gebruikt.

 

Calk green is een diepe saliegroene tint met een donkere sterke uitstraling, een kleur die kleine ruimtes en kleurschema's tot leven brengt. Pitch Blue is een sprekend kobaltblauwe kleur met een tijdloze uitstraling en een eigenzinnig karakter. Door de bijna paarse ondertoon lijkt de kleur intens in ruimten met weinig natuurlijk licht. 

Joa Studholme, internationale kleurenconsultant bij Farrow & Ball geeft tips voor het combineren van de twee kleuren: "Gebruik de iets ingetogenere tint Calke Green op het onderste gedeelte van de wand en op het houtwerk en combineer dit met de sprekende kleur Pitch Blue op het bovenste gedeelte van de muur en op het plafond; dit geeft een intens maar perfect evenwichtig resultaat dat zowel stijlvol als speels is."

Een andere manier om deze kleuren te gebruiken is door middel van grootschalige behangpatronen. Pitch Blue is gebruikt in Tented Stripe ST 13113. Dit gestreepte design geeft een ruimte een gedurfde uitstraling. Calke Green is gebruikt bij de botanische print Helleborus BP 5606 en is de kleur bij uitstek om deze lente mee te experimenteren. Het sierlijke design wekt de illusie dat de bloemblaadjes zich op de muur ontvouwen.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Xooon interieurs
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Superkeukens
Keukenvision
Mijn Bad
Kalfire houthaarden
Kalfire gashaarden
Dik Geurts
Dru gashaarden
Nibo Stone
Design trapleuning
Vivara leven in de tuin

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Wij gaan netjes met uw gegevens om. Dit kunt nalezen in onze privacy verklaring. Door op aanvragen te klikken gaat u akkoord dat wij uw gegevens verwerken om uw aanvraag af te kunnen handelen. Hierna worden uw gegevens door ons weer verwijderd.

 

 

Ook leuk om te lezen