6213
Farrow and Ball voorjaar 2018

Het voorjaar van 2018 staat bij Farrow & Ball in het teken van een transitie naar gedurfde kleuren schema's. Verrassende kleurencombinaties zijn de trend van het nieuwe seizoen. Deze trend gaat om het gebruik van twee kleuren in huis. De heldere tint Pitch Blue en de rustgevende kleur Calke Greenworden gecombineerd in plaats van als één accentkleur gebruikt.

 

Calk green is een diepe saliegroene tint met een donkere sterke uitstraling, een kleur die kleine ruimtes en kleurschema's tot leven brengt. Pitch Blue is een sprekend kobaltblauwe kleur met een tijdloze uitstraling en een eigenzinnig karakter. Door de bijna paarse ondertoon lijkt de kleur intens in ruimten met weinig natuurlijk licht. 

Joa Studholme, internationale kleurenconsultant bij Farrow & Ball geeft tips voor het combineren van de twee kleuren: "Gebruik de iets ingetogenere tint Calke Green op het onderste gedeelte van de wand en op het houtwerk en combineer dit met de sprekende kleur Pitch Blue op het bovenste gedeelte van de muur en op het plafond; dit geeft een intens maar perfect evenwichtig resultaat dat zowel stijlvol als speels is."

Een andere manier om deze kleuren te gebruiken is door middel van grootschalige behangpatronen. Pitch Blue is gebruikt in Tented Stripe ST 13113. Dit gestreepte design geeft een ruimte een gedurfde uitstraling. Calke Green is gebruikt bij de botanische print Helleborus BP 5606 en is de kleur bij uitstek om deze lente mee te experimenteren. Het sierlijke design wekt de illusie dat de bloemblaadjes zich op de muur ontvouwen.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners