16139
De kleurentrends van 2021
Gepubliceerd: 25-08-2020

De woontrends van 2021 staan voor ons klaar! Wij worden er blij van. Zeker van de kleurentrends. Want nu de interieurtrends steeds meer bekend zijn, krijgen we ook een duidelijk beeld van de kleuren.En natuurlijk hebben we een overzicht voor je gemaakt!

 

Welke kleuren gaan we veel zien in 2021?

Bij de kleurentrends van 2021 is het echt voor iedereen wat wils. Voor iedere smaak zit er iets tussen. We zien natuurlijke kleuren, pastels en krachtige felle kleuren. Kleuren die voor warmte en rust zorgen, maar ook kleuren die juist erg speels en vrolijk zijn. Wat ook veel terugkomt zijn de verrassende combinaties. Denk bijvoorbeeld aan zachte en koele pastels met warm terracotta. Of nude met lila. Of een vrolijk geheel van allerlei bonte kleuren samen met pasteltinten en metallics.

inspiratiebrochures1.png

Natuurlijke tinten

industrieel1.jpg

Er is steeds meer vraag naar duurzame producten. Het resultaat is meer natuurlijke materialen, zoals rotan, hout en steen. En dat brengt uiteraard natuurlijke kleuren met zich mee. Daarnaast zien we ook veel kleuren die aan huidtinten doen denken. Bijvoorbeeldzalm, nude, terra en bruintinten. Deze kleuren zorgen voor een warm en vertrouwd gevoel. Mag het geheel van jou wel wat meer pit hebben? Dan combineer je deze natuurkleuren met lila, paars, blauw of okergeel.

Pasteltinten

2021 is het jaar van de pastelkleuren. Maar dan niet als lief en zoetsappig geheel, maar in combinatie met andere kleuren. Bijvoorbeeld krachtig blauw of paars. Ook stoere natuurtinten gaan goed samen met de zachtere pastels.

Kleurenexplosie

pastel-neon.jpg

Houd jij van vrolijk en kleurrijk? Dan kan je in 2021 je hart ophalen. Je kan het zo gek niet bedenken qua kleuren, of je ziet het terug in de interieurdesigns van 2021. Denk bijvoorbeeld aan de aparte combinatie van koele pasteltinten met warme aardetinten. Ook accenten met felle kleuren en zelfs neons zijn hot.

Spiegelend en metallic

Wil jij nog meer speelsheid en vrolijkheid? Dan zal je ook zeker blij worden van het metallic en de spiegelende materialen die we in 2021 zien.

Groen

68.jpg

Groen is geliefd. Niet alleen in de vorm van veel planten en bloemen in huis, maar ook in de rest van het interieur. Bijvoorbeeld geelgroene tinten zoals mosgroen en olijfgroen. Deze geven je interieur een natuurlijk en tegelijkertijd stoer gevoel. Blauwgroene tinten verdwijnen juist meer naar de achtergrond de komende tijd.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide