8170
Breng warmte in huis met kleur!
Gepubliceerd: 31-01-2019

Voelt je huis wanneer je thuiskomt een beetje kil en ongezellig? Kleur is een echte sfeermaker: met warme kleuren breng je letterlijk een warm gevoel naar de woonkamer, hal of slaapkamer. En zó doe je dat:

 

  1. Muren en/of meubels?

Het is aan te raden om niet zomaar in het wilde weg kleur toe te voegen aan je interieur. Dat resulteert al gauw in een onrustig geheel: zorg dat de kleuren echt op elkaar afgestemd zijn.

Maar voor een warme sfeer in huis mag je echt wel een groot percentage van je interieur van een warme kleur voorzien! Door een muur over te verven ondergaat je woonkamer in één klap een metamorfose. Voorkom teleurstelling en kies voor een merk verf met een hoge echtheid: dan is de kleur op de muur straks precies zoals die op het staaltje. Verf van het merk Sikkens via Colorstore.nl is bijvoorbeeld een slimme keuze.

Geen zin om de muur te verven? Ook met meubels kun je veel kleur aanbrengen in je interieur. Een nieuwe bank in een warme bruintint doet wonderen, maar je kunt ook de wandkast schuren en verven voor een betaalbaar alternatief. 

  1. Kies de juiste kleuren

Rood, oranje, geel, goud, bruin… er bestaan veel kleuren met een warme uitstraling. Vooral kleurenmengsels waarin zowel rood als geel verwerkt zijn doen het goed. Maar houdt er rekening mee dat elke kleur ook een andere energie bij zich draagt!

Zo is rood een krachtige kleur die tot actie aanzet; het is een levendige kleur, energiek. Niet zo handig voor de slaapkamer, dus; althans niet wanneer je moeilijk in slaap valt. Geel heeft ook een stimulerende werking en maakt vrolijk; toch is een lichte kleur geel rustgevender dan een lichte tint rood. Net als oranje zijn rood en geel hele goede kleuren om warmte mee naar je woning te brengen, maar let wel goed op in welke ruimte én met welke mate je dat doet!

Bruin is een aardse kleur en brengt evenwicht: vandaar dat je veel bruintinten terugvindt in woonhuizen! Deze kleur kun je in elke woonruimte gebruiken voor een fijne mix van warmte en rust. Bruin combineert bovendien mooi met koper, goud en messing.

  1. Accessoires

Met accessoires in de juiste kleur maak je de warme sfeer in de woonkamer helemaal af. Maar je kunt ook alléén met accessoires warmte in huis halen, wanneer je geen zin hebt in een grote make-over. Vervang de kussenslopen op de bank met een knus stofje in een okergele tint; plaats een paar mooie koperen vaasjes op tafel; en hang een foto van de ondergaande zon achter de bank om het af te maken!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide