4552
Breng de Mediterrane sfeer in huis
Gepubliceerd: 28-02-2022

Natuur, vakantie, warmte: de pandemie laat ons dromen over tripjes naar ZuidEuropa en doet ons verlangen naar weldadige rust. Geen wonder dus, dat #343 Forest Bathing door Renaulac verkozen is tot Trendkleur van het Jaar 2022. Deze diepgroene kleur doet je denken aan olijfbomen en kruiden en brengt de natuur naar jóu toe. Met deze tips maak jij de Mediterrane vibe in jouw interieur compleet.

Na een periode waarin we allemaal wat vaker en langer thuis zaten, is het niet zo gek dat we snakken naar verre, rustgevende oorden. Gelukkig kun je dankzij de interieurtrend The New Mediterranean, de warme vibe van landen zoals Italië en Spanje in je eigen huis creëren. Deze trend belichaamt onze behoefte aan verandering: in plaats van kil en strak Scandinavisch minimalisme, verleggen we onze focus nu naar de zuidelijke esthetiek. Zó breng jij The New Mediterranean tot leven in jouw eigen interieur:

1. AARDSE TINTEN
Kleur is key om jouw interieur makkelijk en snel een totaal andere look and feel te geven. Normaal zou je de Mediterrane sfeer misschien associëren met strak wit en blauw, maar The New Mediterranean-trend draait om de tinten die je tegenkomt in de natuur van Zuid-Europa. Renaulac heeft zich hierdoor laten inspireren en heeft een kleurpalet gecreëerd die bestaat uit warme natuurtinten. #343 Forest Bathing, de Kleur van het Jaar 2022, is de centrale kleur van dit palet: deze diepgroene tint roept het gevoel op dat je ervaart na een wandeling in het bos. Combineer #343 Forest Bathing met een andere kleur uit hetzelfde palet, bijvoorbeeld de terracottatint #232 Motivation Boost of de warme zandkleur #404 Ginger Shot. Deze kleuren behoren tot Renaulac’s INTENTION Range en brengen binnen no-time zon, zee en strand in jouw woon- of slaapkamer (of welke ruimte je ook kiest).

inspiratiebrochures1.png

RENAULAC_INTENTION_TrendColour2022_343ForestBathing404GingerShot222EnjoyClamness_Detail_Bedroom_kopiëren.jpg

2. NATUURLIJKE MATERIALEN
Om de sfeer van een casita aan zee of een boerderij in Zuid-Spanje op te roepen, kun je spelen met de materialen die veel voorkomen in deze regio. Denk hierbij aan ruw hout, steen en riet. Ook luchtige stoffen, zoals linnen gordijnen, passen perfect bij deze trend. Keramiek speelt, tot slot, een hoofdrol in veel zuiderse interieurs. Keramieken tegels worden gebruikt voor vloeren, omdat dit verkoelend aanvoelt op zonovergoten dagen. Vind je een keramieke vloer too much in je eigen interieur? Met een tapijt met mozaïek-print bereik je een soortgelijk effect (en dat is dan weer lekker warm voor jouw voetjes)!

3. BRENG BUITEN NAAR BINNEN
Zuid-Europeanen brengen door het behaaglijke klimaat evenveel tijd in buitenruimtes als binnenshuis. Buiten en binnen lopen dus, ook op vlak van interieur, vaak in elkaar over. Dit kun jij ook bereiken, door bijvoorbeeld een typische buitenplant als een palm een plek te geven in een binnenruimte (een terracottapot versterkt de Mediterrane sfeer!). Daarnaast kun je kiezen voor tuinmeubilair dat lijkt op jouw indoor meubels of je vloer(bekleding) binnen door te laten lopen naar buiten. Een tapijt in je (overdekte) tuin, op je balkon of terras geeft bijvoorbeeld meteen een cosy, warme sfeer.

4. VINTAGE ELEMENTEN EN VÉÉL LICHT
Natuurlijk licht is héél belangrijk in Zuid-Europese interieurs. Zorg dus waar mogelijk voor veel natuurlijk lichtinval of versterk dit effect door het creëren van open ruimtes of door het gebruik van wittinten. Droogbloemen en rieten meubels zie je veel terug in Mediterrane huizen – dus waarom niet bij jou? Met vintage elementen, zoals 70’s-inspired rotan lampen of manden, voeg je gelaagdheid en charme toe aan jouw thuis. Et voilà, jouw New Mediterranean interieur is af! 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide