1773
Zo creëer je een natuurlijke sfeer in huis
Gepubliceerd: 25-05-2020 Laatste update: 18-01-2023

Een natuurlijke sfeer is heel rustgevend. Het is prettig en is ook nog eens goed voor de gezondheid. Zo’n sfeer is heel mooi, maar kan ook lastig zijn om te bereiken. Zeker als je houdt van een net en schoon huis, vind je de deze sfeer misschien een uitdaging. Toch valt het eigenlijk best mee. Check deze 5 tips om een prachtige, natuurlijke sfeer in huis te creëren.

 

1.         Kies een mooie natuurlijke vloer

Bij een natuurlijke vloer denk je natuurlijk aan hout. Toch hoef je niet perse te gaan voor een massief houten vloer. Er zijn ook andere opties. Denk aan een mooie vloer van pvc laminaat. Een groot voordeel is dat een pvc vloer waterbestendig is en veel minder snel beschadigd raakt dan een houten vloer. Tegelijkertijd zijn de betere pvc vloeren zó goed nagemaakt dat ze niet van echt hout te onderscheiden zijn. Zo kun je ook in een moderne woning gemakkelijk een natuurlijke sfeer creëren met je vloer.

inspiratiebrochures1.png

2. Ga voor warme tinten

Warme tinten komen natuurlijker over dan koude tinten. Zo zijn blauw, de meeste pasteltinten en wit eigenlijk te kil. Een betere keus is bijvoorbeeld een warme aardetint of een warm groen. Deze kleuren komen in de natuur veel vaker voor en zijn daarom ook rustgevender. Probeer dus warme kleuren te kiezen voor de basis van je interieur, bijvoorbeeld op de muren en de grote meubels. Je kunt met behulp van kleinere decoraties andere kleuren in je interieur brengen zonder de natuurlijke sfeer te verliezen.

natuurlijke_sfeer_3.jpg

3. Feng Shui: de ideale balans

Feng Shui is een Chinese manier van naar de dingen kijken. Er wordt gekeken naar de energieën in huis en er wordt een balans gezocht tussen de verschillende elementen. Richt je je huis Feng Shui in, dan zul je automatisch meer gaan denken aan dingen als een mooi binnenfonteintje, voldoende planten en andere natuurlijke materialen.

natuurlijke_sfeer_2.jpg

4. Ga voor planten in huis

Planten geven altijd een natuurlijke sfeer in huis. Je hoeft echt niet perse je hele huis vol te zetten met planten om dit te bereiken. Wel is het belangrijk dat je een goede combinatie van kamerplanten weet te vinden. Wat vooral goed werkt is het gebruik van een aantal grote planten. Grote planten geven een meer natuurlijke sfeer in huis dan kleine plantjes. Daarbij ziet een vensterbank met veel kleine plantjes er ook rommeliger uit dan een vensterbank met een paar grote planten.

5. Gebruik natuurlijke materialen

Er zijn heel veel natuurlijke materialen die je kunt gebruiken in je interieur. Denk daarbij aan hout, zoals steigerhout, maar ook bamboe doet het prachtig. Naast echt natuurlijke materialen kun je ook kiezen voor goede imitaties. Zo kunnen meubels een prachtige houtlook hebben, terwijl dat in feite een afwerklaag is. Je kunt een mooie natuurlijke sfeer creëeren met allerlei verschillende materialen. Wil je de eenheid behouden? Dan kies je een paar natuurlijke kleuren en materialen die goed met elkaar combineren, voor meer eenheid in je interieur.

Een natuurlijke sfeer creëren is helemaal niet zo moeilijk. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Bijvoorbeeld door je huis helemaal in te richten met natuurlijke materialen. Maar ook het schilderen van de muren in een natuurlijke tint kan al een enorm effect bereiken. Kijk dus gewoon welke tips het beste passen in jouw interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide