3459
Sfeervolle kamerplanten in huis

Wil je je woonkamer opvrolijken maar heb je geen zin om te schilderen? Of wil je graag wat meer warmte en stijl maar heb je geen zin om nieuwe meubels te halen? Of misschien ben je op zoek naar een natuurlijke barrière tussen verschillende bureaus op kantoor? De oplossing ligt dan binnen handbereik.

 

Met kamerplanten kan je dit namelijk allemaal bereiken. Met een klein of juist een groot budget kan je prachtige kamerplanten kopen die je woonkamer voorzien van sfeer, warmte en uitstraling. En het fijne is; de meeste kamerplanten hebben niet eens zo heel veel verzorging nodig. Wanneer je op zoek bent naar warmte en sfeer kijk dan eens verder dan alleen het schilderen van de wanden of het plaatsen van meubilair. Kamerplanten staan namelijk niet alleen prachtig, ze zijn ook nog een goed voor je eigen gezondheid. Groene kamerplanten maken een enorm verschil in je interieur. Niet alleen voor het oog maar ook zeker voor je gevoel.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Je kamerplanten snel in huis 
Heb je de keuze gemaakt om te investeren in goede en prachtige planten? Dan is het natuurlijk nog de vraag welke planten je graag in je woonkamer, slaapkamer of op kantoor wil hebben. Kamerplanten heb je namelijk in veel verschillende soorten, kleuren en groottes. Zo heb je verschillende drakenbomen, orchideeën en klimplanten die uniek zijn in hun eigen kleur en vorm. Zo kan je eindeloos variëren maar ook eenvoudig je eigen stijl bepalen. Kies voor een bepaalde kleur of ga voor de ideale kleurencombinaties om je woonkamer aan te kleden zoals jij dat graag wilt. Kies voor klimplanten om hoogte aan je ruimte mee te geven of kies juist voor kleine planten met prachtige details. Voor iedere ruimte is een plant te vinden die het beste uit jouw ruimte naar boven haalt. En het makkelijke is dat je de planten ook heel eenvoudig online kunt bestellen.

De verzorging van kamerplanten
Als je niet in het bezit bent van groene vingers is het verstandig om kamerplanten uit te zoeken die weinig verzorging vragen. De basisverzorging van planten komt neer op: licht, water, temperatuur en voeding. Kamerplanten maken net als buitenplanten en bomen gebruik van fotosynthese. De plant gebruikt energie uit licht om de CO2 (die wij uitademen) om te zetten in glucose of andere koolhydraten. Groenen planten werken dus luchtzuiverend.
De meeste ideale temperatuur voor kamerplanten is tussen de 18 en 21 graden. Zo groeien ze het snelst en mooist. Zorg ervoor dat deze temperatuur min of meer constant is en let op tochtige plekken.
Naast licht en water hebben de kamerplanten zo nu en dan voeding nodig. Dat kan verse potgrond zijn of wat extra mest. Geef niet te veel voeding en lees de gebruiksaanwijzing per plant.
Als je plant het niet goed doet, kan het zijn dat de plek niet goed is. Het kan te zonnig zijn of juist te lang schaduw. Verplaats of draai de pot zo dat je een goede tussenplek vindt. Dat kan een plekje zijn waarbij de een gedeelte van de dag in de zon staat en de rest van de tijd in de schaduw.

.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners