828
Woonwinkels in Amsterdam: de verborgen parels editie

Op zoek naar wooninspiratie? Onze hoofdstad heeft een indrukwekkend winkelaanbod, waaronder de mooiste woonwinkels. Dit grote aanbod is natuurlijk fantastisch, maar kan ook de nodige keuzestress met zich meebrengen. Gelukkig nemen wij deze stress voor je uit handen. 

Als je een dagje wilt gaan woonwinkelen in Amsterdam is het verstandig dit goed voor te bereiden. Dit voorbereiden doe je aan de hand van onze lijst met de 4 leukste woonwinkels in Amsterdam. We hebben geprobeerd de verborgen parels voor jou te selecteren zodat je jouw nieuwe kastje of servies niet snel bij de buren tegen zult komen.

Parel 1: Store Without a Home

Store Without a Home is ooit begonnen als een pop upstore in een leegstaand pand op IJburg in Amsterdam. Na het succes dwaalde ze daarna een tijdje door Amsterdam, maar inmiddels heeft de woonwinkel wel een eigen huis gevonden, namelijk aan de Haarlemmerdijk 26. Bij Store Without a Home vind je bijzondere en betaalbare items van verschillende kleine merken en internationale labels. Van bijzondere lampen tot unieke items voor aan de muur, vazen, kandelaars en nog veel meer leuke woonaccessoires. Als je op zoek bent naar iets nieuws en bijzonders is dit zeker een aanrader.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Parel 2: Sukha Amsterdam

Sukha betekent in het Sanskriet ‘plezier van het leven’ en dat is dan ook precies waar het om draait bij Sukha Amsterdam. Een bijzondere en prachtige winkel, gevestigd aan de Haarlemmerstraat 110. Hier vind je bijzondere items die volledig aansluiten bij de visie van Sukha. 

Voor in huis vind je er vooral kussens, dekens en andere kleine woonaccessoires in lichte tinten, maar je kunt er ook hun mooie schommel kopen. De items worden ontworpen door Atelier Sukha en worden handgemaakt in India en Nepal met eerlijke materialen en tegen een eerlijke prijzen. Met een huisdesigner kun je er ook nog eens bijzondere prints en teksten voor aan de muur vinden. Een bijzondere winkel waar je hun motto bijna kunt voelen als je binnenloopt.

Parel 3: Mobilia

In het centrum van Amsterdam, in een pand met drie etages aan de Utrechtsestraat 62, vind je het prachtige Mobilia. Dit is een interieurwinkel waar het accent ligt op design en toegankelijkheid. Je vindt er een uitgebreide collectie meubels en interieur artikelen. Met de vele verschillende collecties raak je niet snel uitgekeken. Je bent er aan het goede adres voor bijzondere, smaakvolle meubels en accessoires van hoge kwaliteit. Daarnaast biedt Mobilia nog veel meer producten en diensten op het gebied van interieur, zoals ontwerp, planning en advies, waarbij de wensen van de klant voorop staan.

Parel 4: Neef Louis

In Amsterdam Noord aan de Papaverweg 46, vlakbij de NDSM-werf, vind je het indrukwekkende Neef Louis. Het bestaat uit twee enorme loodsen waar je een enorm aanbod aan meubels en accessoires aantreft. Het accent ligt op de stijlen vintage en industrieel. Je vindt er maar liefst 2000 m2 aan vooral vintage- en retromeubilair, maar ook modern design, zowel nieuw als tweedehands.

Zoek je iets dat authentiek is en uniek is, dan vind je hier een ruime keuze en heb je heel veel kans van slagen. Neef Louis heeft tafels, stoelen, lampen en meer. Te veel om op te noemen en eigenlijk gewoon alles wat met wonen te maken heeft. Hier kun je heerlijk lang vrijblijvend rondsnuffelen. Je kunt ook meubels huren, voor bijvoorbeeld een feestje of shoots. 

Maak er een dagje van

Ben je een nieuwe woning aan het inrichten? Of ben je simpelweg dol op het rondneuzen in interieurwinkels? Maak er dan een dagje van! Zo kun je makkelijk een auto huren (auto huren Amsterdam) om naar Amsterdam toe te rijden. Je hebt tegenwoordig ook veel deel scooters, maar dat sleept wat minder makkelijk meubels mee natuurlijk. 

Ga tussen het winkelen door lekker koffie drinken en lunchen bij een van de vele leuke cafés die je rond de interieurwinkels kunt vinden. Wij wensen je in ieder geval veel plezier en hopen dat je je paleisje goed weet in te richten met een van onze verborgen parels.

Lees ook: Loods 5, de hotspot voor alle interieurtrends 

Wonenonline

Onze partners