1589
Tips voor het inrichten van je thuiskantoor
Gepubliceerd: 01-07-2019 Laatste update: 18-01-2023

Werken vanuit je thuiskantoor geeft je een hoop voordelen. Een van die voordelen is dat je de mogelijkheid hebt om jouw kantoor helemaal in te richten zoals jij dat wilt. Met alle respect voor alle kantoren en werkgevers: buiten de deur zal jouw kantoor nooit helemaal écht jouw kantoor worden. Thuis wel. Het is dan wel zaak om te zorgen voor de juiste inrichting. Denk altijd aan de onderstaande tips.

 

Kies de meest geschikte ruimte

Zijn er meerdere kamers in huis die je als thuiskantoor zou kunnen inrichten? Kies dan voor de meest geschikte ruimte. Belangrijk is natuurlijk dat je de ruimte kiest waarin jij je prettig voelt, maar er zijn ook bepaalde factoren waar je op moet letten. Hoe zit het bijvoorbeeld met het licht? Heeft de kamer de hele dag door een aangename temperatuur? Heb je hier niet te veel last van omgevingsgeluiden? Probeer hier in elke kamer goed op te letten.

inspiratiebrochures1.png

Denk ook aan de voorzieningen die in de kamer aanwezig zijn. Zijn er bijvoorbeeld genoeg stopcontacten en hoe zit het met de internetaansluiting? Gedurende de dag wil je misschien even naar buiten en maak je gebruik van het toilet, dus kies de kamer ook strategisch.

Zorg voor de juiste inrichting

De juiste kantoormeubelen zijn essentieel om prettig en efficiënt te kunnen werken. Wat heb jij nodig om optimaal te kunnen functioneren? De basis wordt natuurlijk gevormd door een goed bureau, maar vergeet ook zaken als opbergruimte niet. Je krijgt de kans om je thuiskantoor helemaal naar eigen wens in te richten, dus kies voor meubels die functioneel zijn, maar die ook passen bij je smaak.

Waar je jouw werkplek in de kamer creëert, kan van grote invloed zijn op de sfeer en je gevoel tijdens het werk. Vind je het fijn om een open werkplek te hebben, of heb je liever wat meer privacy en een geborgen gevoel? Vind je het fijn om naar buiten te kunnen kijken, of plaats je jouw bureau liever tegen de muur? Je hebt tal van opties: probeer ze vooral uit en kijk wat voor jou het beste werkt.

Wat heb je gedurende de werkdag nodig?

Je thuiskantoor is meer dan een werkplek alleen. Denk maar eens na over wat je op en om je werkplek allemaal nodig hebt. Je wilt kunnen lunchen, koffiedrinken, zo nu en dan even ontspannen. Misschien heb je wel behoefte aan een goed koffieapparaat, wil je een kleine, eenvoudige keuken inbouwen of wil je een hoekje maken met een relaxstoel en een tv, voor als je even aan een break toe bent.

Vergeet sfeer en decoratie niet

Om je thuiskantoor echt tot jouw plek te maken, is het belangrijk om voor de juiste aankleding te zorgen. Kies voor decoratie die bij jou past. Wat zijn je hobby’s en passies en hoe kun je deze terug laten komen in jouw thuiskantoor? Zorg voor de juiste accessoires, kleuren en planten die jij mooi vindt en die jou een goed gevoel geven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide