2726
Gebruik een houten ladder in je interieur
Gepubliceerd: 04-06-2019 Laatste update: 02-03-2023

Een houten ladder is niet alleen een heel praktisch voorwerp. Het is ook super leuke decoratie voor in je woning! Je kunt een ladder namelijk op verschillende manieren gebruiken in je interieur. Klim ermee naar een andere verdieping, gebruik het als handdoekenrek of zet het als opvallende accessoire in de woonkamer. Wij hebben een aantal toffe ideeën en inspiratiebeelden voor je!

Functionele houten ladder

Een stevige houten ladder kun je natuurlijk goed gebruiken bij een hoogslaper, voor een extra etage in een tiny house of als zoldertrap. Hierbij is het handig om te kiezen voor een smalle ladder. Een houten molenaarstrap is een hele goede keuze! Deze ladder werd vroeger gebruikt in Nederlandse windmolens. En omdat het daar binnen nogal krap was, werd er een smalle houten ladder ontworpen. Nu kun je een zo’n molenaarstrap goed gebruiken in je eigen woning. 

houten_ladder_2.jpg

Decoratieve ladder in de zithoek

Een decoratieve ladder is al een eyecatcher op zich. Je kunt het dus ook als opvallende accessoire in de zithoek plaatsen. Je hoeft er verder niets mee te doen! Een houten ladder vol karakter is een originele vervanging voor muurdecoratie.

houten_ladder_3.jpg

Houten ladder met plaid

Je kunt een ladder ook gebruiken als ophangrek. Het staat bijvoorbeeld heel gezellig met een plaid eroverheen. Dit ziet er een stuk netter uit dan een kleed of dekentje die rondslingert op de bank terwijl je het niet gebruikt.

houten_ladder_4.jpg

Ladder als handdoekenrek in de badkamer

Een ladder komt ook goed van pas in de badkamer. Hier kun je alle handdoeken en eventueel kleren overheen hangen. Zorg er alleen wel voor dat het trapje stevig staat. Je wilt natuurlijk niet dat het zomaar op de grond of – nog erger – op je hoofd valt. Maak daarom een antislip materiaal aan de poten of bevestig de ladder gewoon aan de muur.

houten_ladder_5.jpg

Houten ladder in je kantoor

Zelfs in een thuiskantoor komt een houten ladder mooi tot zijn recht. Als je kiest voor een variant met brede treden, kun je er allerlei spulletjes bovenop zetten. Gebruik de trap bijvoorbeeld als plantenhouder of zet je favoriete woonaccessoires erop. Zorg er hierbij weer voor dat de boel stevig blijft staan.

houten_ladder_6.jpg

Witte ladder in de babykamer

Ben je nog op zoek naar een item dat de babykamer of kinderkamer compleet maakt? Koop dan een stoere ladder en hang hier wat decoratie aan. Je kunt een houten trapje eventueel in een andere kleur verven zodat het perfect past bij de rest van het interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide