1160
Een sportschool in huis, zo creëer je het!
Gepubliceerd: 13-11-2020 Laatste update: 07-05-2022

Tijdens de coronacrisis zijn de sportscholen een tijdje gesloten geweest. In die periode kon je bij een aantal gyms nog in de buitenlucht sporten. Inmiddels kun je ook weer binnen de oefeningen uitvoeren. Toch gaat nog niet iedereen naar de sportschool vanwege de kans op het besmet worden met COVID-19. Als jij je hier goed in kunt vinden dan kun je ervoor kiezen om een gym in te richten in je eigen huis. Natuurlijk kun je dit ook doen met een andere reden in gedachten. Zo zal het op de lange termijn zeer waarschijnlijk goedkoper zijn dan een fitnessabonnement. Maar, hoe creëer je nou een fitnessruimte in je woning? Nou, dat lees je hieronder! 

Waar moet de ruimte aan voldoen? 

Als je een gym wilt creëren in je eigen huis dan kun je dit het beste doen in een kamer met een stevige vloer. Dit is het geval aangezien er nogal eens een gewicht op kan vallen. Een betonnen vloer in je garage of kelder is hier uitermate geschikt voor. Daarnaast kun je rubberen matten neerleggen om de vloer en de grond extra te beschermen. Ook zal de ruimte groot genoeg moeten zijn voor al je apparatuur. In een normale sportschool zul je aan de muren veel spiegels zien hangen. Dit heeft een reden. Door de spiegels kun je namelijk controleren of je houding goed is tijdens de oefening. Jouw eigen gym moet dus zeker ook goede spiegels aan de wanden hebben hangen. Nu we het toch over de muren hebben, verf ze in een motiverende kleur. Hierbij kun je onder meer denken aan oranje, geel of rood. Ook wanddecoratie kan zorgen voor extra motivatie, zoals de welbekende quote van Muhammad Ali: “Move like a butterfly, sting like a bee”. Daarnaast kan muziek ook motiverend werken tijdens het sporten. Je kunt hiervoor je mobiel gebruiken, maar een stereo is nog beter. 

Welke apparaten zul je nodig hebben?

Je kunt uiteraard zoveel apparaten aan kunnen schaffen als je maar wilt, maar toch is dit niet echt verstandig. De apparatuur zal namelijk ruimte innemen, terwijl je naar alle waarschijnlijkheid niet over veel ruimte zult beschikken in je thuissportschool. Hierom is het slim om eerst te bedenken wat je precies wilt gaan doen in je gym. Bovendien kun je ook veel oefeningen doen waarvoor je helemaal geen apparaten nodig hebt. Hiervoor heb je hooguit wat attributen nodig, zoals bijvoorbeeld een Olympische halterstang. Je zult dan natuurlijk ook halterschijven nodig hebben om de halterstang te kunnen gebruiken. Daarnaast kun je andere accessoires zoals kettlebells, dumbbells en push up bars ook zeker gemakkelijk kwijt in je gym at home. Plaats bovendien wat haken in de muur waaraan je elastieken op kunt hangen. Een stalen pijp aan het plafond kan ook handig zijn, hier kun je je namelijk aan optrekken. Hiermee heb je in princiep al een goede basis voor je sportschool in huis. Wil je ook werken aan je conditie? Kies dan voor bijvoorbeeld een loopband, crosstrainer of roeitrainer.

WIN-VLOERKLEED.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide