3638
De landelijk stijl in je hele woning
Gepubliceerd: 17-12-2018 Laatste update: 16-01-2023

Een landelijk interieur straalt rust uit zonder dat het saai wordt. Het is robuust, romantisch en luxe tegelijk. De stijl is perfect voor grote gezinnen die gezellig samen willen komen. Het draait namelijk om grote meubels, een grote keuken en genoeg ruimte voor iedereen. En het leukste is dat je de landelijke stijl in elke ruimte van je woning kunt toepassen.

Landelijke woonkamer
Bij een landelijke stijl wordt veel gebruik gemaakt van rustige kleuren. Denk aan gebroken wit, verschillende bruintinten en grijs. Dit zie je dan ook terug in de woonkamer. Een grote bank of robuuste relaxfauteuil mag in deze ruimte zeker niet ontbreken. Deze meubels kun je aankleden met sierkussen en een plaid in hetzelfde kleurenpalet. Op deze manier creëer je een rustgevend en stijlvol geheel.

Landelijke keuken
Een landelijke keuken oogt warm en huiselijk. Het wordt vaak gezien als de belangrijkste ruimte van het huis. Het is daarom niet zo gek dat veel mensen bij deze stijl kiezen voor een grote woonkeuken. Gebruik veel natuurlijke materialen om de keuken echt een landelijke sfeer te geven. Houten keukenkastjes en een aanrechtblad van graniet zijn goede opties!

inspiratiebrochures1.png

je-hele-huis-landelijke-stijl2.jpg

Landelijke eetkamer
In een landelijke eetkamer staat een grote houten tafel centraal. Er is genoeg plek voor het hele gezin of de zelfs de hele familie. In een klassieke landelijke woonkeuken zie je vaak een kloostertafel staan. Dit is een robuuste eettafel met een stoere, maar romantische look. Maak het plaatje compleet door er houten of leren stoelen bij te zetten.

Landelijke slaapkamer
Wil je de landelijke stijl terug laten komen in je slaapkamer? Kies dan voor een groot bed, een houten vloer en accessoires van natuurlijke materialen. In een oude woning of boerderij kun je daarnaast de nadruk leggen op de karakteristieke dakbalken. Deze balken kun je ook voor de sier laten plaatsen in een nieuwbouwwoning. Dit geeft heel veel sfeer aan een eenvoudige slaapkamer!

Landelijke badkamer
Voor een landelijke badkamer hoef je echt geen groot landhuis te hebben. De stijl kun je namelijk prima toepassen in een moderne woning. Maak weer gebruik van het rustige kleurenpalet en kies zo veel mogelijk natuurlijke materialen. Er zijn ook speciale vloeren met een houtlook. Deze badkamervloeren kunnen goed tegen vocht en lijken van een afstandje sprekend op echt hout. Kies daarnaast voor mooie badkamermeubels met een warme uitstraling. Maak de styling af met een paar houten plankjes, rieten manden en een decoratieve ladder voor de handdoeken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide