7033
Een warme uitstraling binnen én buiten met houtlook tegels
Gepubliceerd: 26-10-2018

Ben jij op zoek naar een vloer of terras met een warme en blijvend mooie uitstraling? Kies dan voor houtlook tegels. Het aanbod is uitgebreid voor zowel binnen als buiten. De houtlook tegel wordt ook wel keramische parket genoemd, een machinaal vervaardigde tegel voorzien van een print die lijkt op een houten vloer. We zien de houtlook tegel terug in diverse ruimtes en wordt vaak doorgelegd naar buiten voor een ruimtelijke en warme sfeer. Wat zijn de voordelen van houtlook tegels en hoe kan het gecombineerd worden? Wij vertellen er meer over in deze blog.

 

Houtlook vloertegels zijn geschikt voor elke ruimte
De uitstraling van hout zorgt bij veel mensen voor een behaaglijk gevoel. Dit komt door de warme en natuurlijke uitstraling. Hout wordt sinds de 19e eeuw toegepast in woonhuizen en wordt nog altijd veel gekozen. Het is een tijdloos product wat gemakkelijk gecombineerd kan worden. De tegels houtlook zijn sinds enkele jaren op de markt en evenaren de houten vloer volledig. In tegenstelling tot een echte houten vloer, kan keramische parket in elke ruimte toegepast worden. We zien het voornamelijk in woonkamers en keukens, maar ook steeds vaker in badkamers. Het grote voordeel van houtlook vloertegels is dat ze ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer toegepast kunnen worden.

Een tijdje na de komst van de houtlook vloertegel, werd ook de houtlook terrastegel geïntroduceerd. Het verschil is de dikte van de tegel, een keramische vloertegel is vaak 1 cm dik en een keramische buitentegel heeft doorgaans een dikte van 2 cm. Veel merken verkopen houtlook vloertegels en terrastegels in dezelfde print, erg mooi omdat de vloer van binnen naar buiten doorgelegd kan worden. Het oogt ruimtelijk en zorgt voor eenheid. Keramische houtlook terrastegels zijn kleurvast, krasvast en vrijwel altijd antislip. Dit wordt aangeduid met de R-waarde. Een terrastegel met een R-waarde van 11 of 12 krijgt de benaming ‘antislip’.

inspiratiebrochures1.png

Een houtlook tegel blijft mooi en is eenvoudig te onderhouden
Een van de grote voordelen van keramische parket is het onderhoudsgemak. Het zijn machinaal vervaardigde tegels die onder hoge temperaturen zijn gebakken. Dit maakt een houtlook tegel krasvast, kleurvast, vlekbestendig en bestand tegen zuurhoudende middelen zoals bleek. In tegenstelling tot hout, hoeft een keramische houtlook tegel niet (jaarlijks) behandeld te worden. Dit scheelt een hele hoop tijd.Vooral in gezinnen met kinderen of huisdieren biedt dit voordelen omdat vrijwel niets de vloer of het terras kan beschadigen. Dweilen met water en schoonmaakmiddel is voldoende om een houtlook vloer of terras mooi te houden.

tegels-houtlook-3.png

Hoe combineer ik mijn houtlook tegel?
Hout is tijdloos en heeft een warme uitstraling, dit wordt bij keramisch parket haarfijn nagebootst. De nieuwste technologieën zorgen ervoor dat de prints zó gedetailleerd zijn dat je ze niet kunt onderscheiden van echt hout. Dit wordt versterkt door een voelbare houtstructuur. Het combineren van hout is eigenlijk heel simpel omdat vrijwel alles mooi is bij hout. Alle kleuren zijn mooi bij hout en strakke en landelijke meubels kunnen ermee gecombineerd worden. De enige fout die gemaakt kan worden is dat het te druk wordt. Heb je een gemêleerde houtlook vloer met veel details? Kies dan voor rustige kleuren en let op met teveel tierlantijn. De meeste twijfel die men heeft is het combineren van verschillende ‘houtsoorten’ bij elkaar. Laten we voorop stellen: hout met hout (look) combineren kan, maar probeer wel een goede balans te vinden door andere materialen en kleuren in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een frisse verfkleur, gordijnen in een afwijkende kleur of een mooi tapijt op de vloer. Wanneer je hout met hout combineert, let dan op de nerfstructuren. Wanneer deze volledig afwijken, kan dit nog weleens druk worden.

tegels-houtlook-4.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide