2207
4 tips om je TV in het interieur te verwerken
Gepubliceerd: 23-08-2019 Laatste update: 16-01-2023

We kunnen vaak echt genieten van een avondje gezellig op de bank met een leuke film op tv. Helemaal terecht ook! Het is de ultieme manier om even lekker te ontspannen en tijd met het gezin door te brengen. Maar de ouderwetse tv meubels passen niet altijd even goed meer in het interieur. Daarnaast is je tv een opvallend element in je interieur en wil je dit natuurlijk wel op de juiste manier kunnen plaatsen. Gelukkig zijn er steeds meer handige, praktische en design-gerichte manieren om je tv in het interieur te verwerken. We geven je een aantal handige tips om je tv op een mooie manier tentoon te stellen!

1. Kijk naar je interieurstijl
Allereerst is het belangrijk om eens goed naar je interieurstijl te kijken: iedere interieurstijl komt namelijk zo met eigen passende meubelstukken en andere accessoires. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur? Dan kun je jouw tv netjes verbergen in een mooie, robuuste houten kast. Heb je daarentegen een industrieel interieur, dan is deze houten kast waarschijnlijk wat minder op zijn plek. In dat geval kun je beter voor een geometrisch meubel gaan of de tv ophangen met een stevige muurbeugel.

2. Je tv aan de muur
Eén van de meest populaire manieren om de tv te plaatsen is dan ook met een stevige muurbeugel aan de muur. Je kunt deze stevige tv beugels aan de muur bevestigen en hier je tv vervolgens ‘aanhangen’. De beugels zijn op zo’n manier gemaakt dat ze het gewicht van bijna iedere tv kunnen dragen en er daarnaast voor zorgen dat de beugel zelf bijna niet zichtbaar is. Zo zweeft je tv als het ware tegen je muur aan. Een paar mooie led strips erachter en je hebt een ware eyecatcher in je woonkamer!

3. De kabels wegwerken
Maar wat doe je eigenlijk met al die kabels wanneer je jouw tv op een mooie manier in je interieur verwerkt hebt? Met een kast of tv-kast kun je de kabels via de gesloten achterkant naar het stopcontact laten lopen. Maar wanneer je jouw tv aan de muur hangt met een stevige muurbeugel wordt het al snel wat lastiger om die kabels te verbergen. Gelukkig zijn ook daar allerlei mooie oplossingen voor. Zo kun je de kabels wegwerken met nette kabelgootjes, of ze zelfs infrezen in de muren.

4. Stel de tv centraal
Het wegwerken van de tv levert bijna nooit de resultaten op die je zoekt: het is nu eenmaal een groot apparaat dat al snel de aandacht trekt. Probeer de tv dus niet te verstoppen, maar stel deze juist centraal in de ruimte. Bouw er bijvoorbeeld een mooie stellingkast omheen welke je vol met boeken zet, of leg een tiental mooie blokken hout die je uiteindelijk lekker op de open haard kunt gooien.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide