5662
Welke raamdecoratie is het beste voor welke interieurstijl?
Gepubliceerd: 17-11-2018 Laatste update: 20-11-2018

De term raamdecoratie geeft het al aan: raambekleding hebben we niet alleen voor praktische doeleinden. Het moet vooral ook mooi staan! Vouwgordijnen, jaloezieën, plissé, shutters… Er is ontzettend veel keuze, zodat je precies de juiste raamdecoratie voor jouw woonruimte kunt vinden. Maar… welke raamdecoratie past het beste bij welke interieurstijl? 

 

Landelijk interieur
Een landelijke woonstijl kenmerkt zich door robuuste materialen, natuurlijke kleuren, veel hout, een warme sfeer en een gevoel van rust. Vouwgordijnen of houten jaloezieën passen erg mooi in een landelijk interieur, bij voorkeur in een lichtbruine of roomwitte tint. Houten jaloezieën zorgen voor een mooie lichtinval, terwijl je bij vouwgordijnen op een subtiele manier de helft van je raam kunt afdekken als je niet helemaal van de buitenwereld wilt zijn afgesloten! 

Industriële woonstijl
Stoer, rauw en vaak nog duurzaam ook: in de industriële woonstijl vind je veel meubels terug van gerecycled hout en metaal met een robuuste look. Wat betreft de raamdecoratie in deze woonstijl is de kleurenkeuze misschien nog wel belangrijker dan het type. Antraciet shutters of jaloezieën staan bijvoorbeeld heel mooi, maar vouwgordijnen kunnen ook: in roomwit zijn ze landelijk en lief, terwijl een zware stof met een donkerdere tint erg goed in een industrieel interieur past. 

Scandinavisch design
De woonstijl uit het Hoge Noorden herken je aan een minimalistisch en speels ontwerp, met lichte kleuren. Wit, naturel hout en zachtgrijs zie je veel in een Scandinavisch design interieur. Voor een mooie match kies je raamdecoratie die strak en eenvoudig oogt, in wederom lichte kleuren. Witte plissé gordijnen bijvoorbeeld. Of lichtgrijze jaloezieën van kunststof. 

Strak en modern
Een echt modern interieur is nog een stukje strakker dan een Scandinavisch design interieur. Je vindt er minder accessoires – functioneel wonen is de insteek- en ook minder natuurlijke materialen, maar eerder hoogglans wit en tijdloze designs. Tijdloze raamdecoratie is dan ook een aanrader voor een modern interieur! Lichtgrijze plissés, witte rolgordijnen, zwarte kunststof jaloezieën... als het maar strak en neutraal is.

Klassiek interieur
De klassieke woonstijl heeft een romantische uitstraling, met zachte kleuren en stoffen. Je ziet er kroonluchters, ornamenten aan het plafond, stoelen met sierlijke poten, banken die er heerlijk comfortabel en toch Koninklijk uit zien! “Gewone” gordijnen passen erg goed in een klassiek interieur, maar dan wel met een zware en zachte stof zoals fluweel. Voor een iets modernere variant kun je ook vouwgordijnen gebruiken in een warme bruinrode of roomwitte tint.

Voor meer raamdecoratie inspiratie kijk ook eens op de website van ilumio.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide