1510
3 manieren om insecten buiten te houden
Gepubliceerd: 17-06-2020

Vliegen, spinnen, muggen, bijen en andere vliegende of kruipende insecten wil je natuurlijk liever niet binnenlaten in je huis. Maar hoe kun je deze vervelende beestjes nu het beste buiten houden? In deze blog lees je drie manieren om dit op de meest efficiënte wijze te doen.

 

  • Vliegenhorren

Misschien wel de makkelijkste manier om insecten buiten te houden is met behulp van een vliegenhor. Je kunt een vliegenhor voor je deur of raam plaatsen om effectief beestjes te weren. Zo kun je gewoon je huis ventileren en de ramen opengooien na een warme zomerdag, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er gelijk een heel leger aan insecten binnenkomt. De meeste vliegenhorren zijn makkelijk op maat te maken en hierdoor geschikt voor verschillende soorten ramen en deuren. Ook zijn er vliegenhorren met een extra laag waarmee zonlicht afgeweerd wordt, waardoor het dus ook lekker koel blijft binnen. Nog een prettig voordeel van vliegenhorren is dat rondzwevende pollen hiermee ook buiten gehouden worden, zodat dit ook nuttig is voor iedereen met hooikoorts.

  • Een schoon huis

Insecten komen af op een vies huis. Etensresten, vochtige ruimtes en ander vuil zijn ontzettend aantrekkelijk voor bijvoorbeeld mieren, spinnen of vliegen. Houd je huis dus altijd schoon om dit zoveel mogelijk te voorkomen; laat geen vieze vaat staan, bekijk regelmatig of er misschien rottend fruit onderin de fruitschaal ligt en bewaar voedsel in bakjes of op andere afgesloten plekken. Zo zorg je ervoor dat er zo min mogelijk vuiligheid in huis is en er dus minder insecten aangetrokken worden. Ook de luchtkwaliteit in de gaten houden is verder belangrijk. Om insecten zo veel mogelijk af te weren moet je zorgen dat de lucht in huis nooit te vochtig wordt.

  • Planten

Bepaalde planten houden insecten ook op afstand. Zo is lavendel een plant die bijvoorbeeld mieren, motten, muggen en vlooien niet zo prettig vinden ruiken. Zet zo’n plant in je tuin of in huis om te zorgen dat insecten op afstand blijven. Ook kruiden kun je als afweermiddel gebruiken. Tijm, munt en citroenmelisse zijn natuurlijke ongediertebestrijders, een basilicumplant op je aanrecht zetten weert vliegen en kaneel of peper op de grond strooien houdt mieren buiten. Zo zijn er allerlei natuurlijke manieren te vinden om insecten te bestrijden.

Er zijn dus diverse manieren om te voorkomen dat insecten jouw huis binnen komen, bijvoorbeeld met een vliegenhor voor je deur. Ook het schoonhouden van je huis en het neerzetten van bepaalde planten of kruiden kan helpen. Hiermee zorg je ervoor dat je het hele jaar door gewoon je huis kunt ventileren, zonder last te hebben van beestjes.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide