1583
Wat is er mis met een beetje kleur?
Gepubliceerd: 12-04-2021

Wat zijn de interieurtrends op dit moment? Wie regelmatig naar woonprogramma’s kijkt, ziet ze duidelijk voorbijkomen. Houten vloeren, stalen elementen, veel wit, veel donkergrijs en zwart. Hartstikke mooi allemaal, en lekker strak. Maar ook al is het de trend, dat betekent nog niet dat het ook direct je smaak is. Vind jij het maar niks, al die neutrale tinten? Houd je dan vooral niet in, en gebruik vooral wat kleur in je interieur. Want natuurlijk kan het leuk zijn om de trends te volgen, maar alleen als ze bij je passen en als je ze zelf ook mooi vindt. Want jij bent tenslotte degene die in jouw woning moet leven.

Het is jouw woning

Vergelijk jij de interieurs die je in bladen en in woonprogramma’s op tv ziet ook altijd met dat van jezelf? En heb je ook de neiging om er een beetje onzeker van te worden? Stylisten weten vaak precies te vertellen wat goed is en wat niet, vertellen je precies hoe het hoort en lachen bij een woning die zij er ‘echt niet uit vinden zien’. Je zou er bijna het gevoel van krijgen dat er maar één juiste manier is om je woning in te richten, en dat is de manier die op dat moment in de mode is.

Gelukkig is het tegendeel waar. Hoe je je woning inricht, dat bepaal je namelijk helemaal zelf. Natuurlijk laat je je daarbij altijd wel een beetje leiden van wat de trends zijn. Deze bepalen namelijk in grote lijnen wat er te koop is, en het is logisch dat het dus in veel huizen belandt. Maar bovenal gaat het er om wat jij mooi vindt. Waar jij je in thuis voelt. Is dat in een interieur dat precies volgens de laatste trends, die vrij neutraal van kleur zijn? Dan is dat prima. Voel jij je echter beter in een bonte mix van kleuren? Dan is er gelukkig ook helemaal niemand die je tegenhoudt als je dit ook in je woning terug wilt laten komen.

Het is jouw feestje!

In jouw woning mag best een beetje karakter zitten. Een beetje van jezelf. Ben je van nature een vrolijk, kleurrijk persoon, dan is het alleen maar leuk als dat ook in je huis te zien is.  Pak dus lekker uit met kleuren die je mooi vindt, en maak van je huis echt een geheel dat bij je past.

Niet alleen de woonkamer kun je van wat kleur voorzien. Ook alle andere ruimtes in je huis kun je op die manier meer eigen maken. Je slaapkamer bijvoorbeeld, is ook typisch een plek waar je eigen karakter en smaak best wat meer te zien mag zijn. Denk eens aan een lekker opvallend roze dekbedovertrek. Zo is er geen twijfel meer over mogelijk wat jouw lievelingskleur is. Ook een vrolijk Pip Studio dekbedovertrek is populair bij mensen die wel van wat vrolijkheid en eigenheid houden. Maak er iets moois van, wees niet bang om kleuren te gebruiken, en zorg dat jij je er fijn voelt; het is tenslotte jouw slaapkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide