930
Pas de kleurtrends van 2022 toe in je woonkamer
Gepubliceerd: 13-08-2022

Wil je graag je woonkamer een nieuwe look geven? Je kunt dit doen door nieuw meubilair aan te schaffen, maar waarom zou je zo’n grote aankoop doen als je simpelweg de muren een ander kleurtje kunt geven? Ja, alleen een nieuwe laag verf op de wanden in je woonkamer zorgt er al voor dat de ruimte er ineens heel anders uitziet! In 2022 kun je hierbij het beste kiezen voor de volgende kleurtrends.

Groen

Als je dit jaar op zoek gaat naar muurverf dan raden we je sowieso aan om eens te kijken naar de groene opties. Deze kleur is in 2022 namelijk razend populair! Histor heeft zelfs OliveSprig tot kleur van het jaar uitgeroepen, dit is een grijsgroene tint. Toch zien we groen niet alleen steeds vaker terug op de muren in onze woonkamers, het komt eigenlijk overal voor in huis in 2022. Zo plaatsen we bijvoorbeeld vaker planten binnen, terwijl ook groene keukens een trend zijn dit jaar.

Blauw

Groen mag dan wel een populaire kleur zijn in 2022, het komt qua aantal fans niet in de buurt van een andere tint: blauw. Ja, deze kleur is dit jaar echt nog en stuk populairder! Bij Flexa muurverf kun je bijvoorbeeld kiezen voor Bright Skies, deze blauwe tint is door de verfproducent genoemd tot de kleur van het jaar 2022! Graham & Brown deed precies hetzelfde met het mooie Breathe, wat een zachtblauwe tint is die voor kalmte en diepte zorgt in je woonkamer. Volgens Behr is juist Breezeway de kleur voor 2022, opnieuw een blauwe tint.

inspiratiebrochures1.png

Neutraal

Neutrale kleuren zijn al eeuwen populair en dat zullen ze ook nog eeuwen blijven. Het is daarom niet vreemd dat je overweegt om de muren van je woonkamer te voorzien van zo’n tint. Toch zijn de kleuren niet zo populair als in 2021, toen werd Brave Ground zelfs nog de kleur van het jaar bij Flexa. Heb je dit vorig jaar gebruikt in je huis? Het past perfect bij de trendy tinten zoals blauw en groen, laat het dus mooi zitten!

Pastel

De afgelopen jaren zijn pastelkleuren steeds populairder geworden, deze trend is dan ook nog steeds actief in 2022. Dit zie je zelfs al aan de kleurtrends die we hierboven genoemd hebben, ze passen immers allemaal goed bij pastel. Dat de pasteltinten populair zijn, heeft te maken met hun kalme look.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide