2673
“Grey” by Little Greene
Gepubliceerd: 09-08-2013 Laatste update: 19-06-2017

Little Greene presenteert “GREY”, een eenvoudige naam voor een veelzijdige kleurenkaart. De collectie van deze - voor velen - favoriete kleur bevat “The Look” van dit decennium; vier kleurenvariaties, elk in zeven nuances van intensiteit. “GREY” zal op de Decorex – London geïntroduceerd worden in september 2013 en verkrijgbaar zijn bij alle Little Greene dealers vanaf 1 oktober 2013.

Grijs staat aan de basis van historische decoratie en blijft een tijdloze signatuur voor een eigentijds interieur. De eerste decoratieve verfmonsters, onderdeel van het English Heritage archief, bevatten tinten die alleen gebaseerd zijn op roet en ijzeroxide pigmenten. Deze subtiele grijstinten zijn te zien op de muren van mooie statige kamers, herenhuizen en belangrijke industriële gebouwen in Europa.

Modernistische architectuur heeft de kleuren wit en grijs omarmd. Deze kleuren zorgen voor een achtergrond, waarop het samenspel van licht, textuur, contrasten en accentkleuren, die inherent zijn aan de hedendaagse interieurs, het beste tot zijn recht komt.

“GREY” is een collectie van verschillende tinten grijs, van de zachtste (bijna wit) tot aan donkere kleuren met houtskool en bruin-blauw accenten. Dit pallet van grijstinten wordt geformuleerd vanuit vier in de natuur voorkomende pigmenten, t.w. Verdigris, Umber, Oker en Rood Oxide. Deze worden al eeuwenlang gebruikt om harmonieuze, evenwichtige en rustige interieurs te creëren. De kleurnamen geven een goed beeld van de kleuren, b.v. Wood Ash, Down, Ceviche, Rubine Ashes, Cool Arbour, Scree, Furrow, Toad en Chimney Brick.

David Mottershead, Managing Director van Little Greene, is blij met de nieuwe kleuren van het bedrijf: “We always relish the prospect of researching new shades to add to our already comprehensive collection of colours. This time it was so obvious – grey, grey and more grey! We already sell many neutral shades, but it’s very clear that both fashion and interiors are embracing the wonderful nuances of grey. We wanted to give our customers even more choice…and we are extremely glad we did! ‘Grey’ contains something for everyone!”

De 28 kleuren van de kleurenkaart “GREY” zijn verkrijgbaar in alle Little Greene verfkwaliteiten. De kleurstalen op de kleurenkaarten zijn beschilderd met de verfkwaliteit Absolute Matt Emulsion, zodat de kleur en de matheid gelijk zijn aan de verf in het blik.

Little Greene verf is verkrijgbaar via een netwerk van exclusieve Little Greene dealers. www.littlegreene.eu

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide