2058
Latex spuiten: kleur op de muur in een handomdraai
Gepubliceerd: 20-04-2021 Laatste update: 25-04-2024

Woon je in een nieuwbouwwoning? Wat een fijne woonplek, boordevol modern comfort. Om te voorkomen dat je woning er wat kil uitziet, is het een tof idee om je huis van meer kleur te voorzien. Met latex spuiten kies je voor een ideale manier om deze look te verzorgen! We vertellen je er graag meer over in deze blog.

Latex spuiten: voor een strakke look

Het spuiten van latex is een ideale manier om bijvoorbeeld een lange muur binnenshuis van een frisse look te voorzien. Dit gaat sneller dan met de verfroller. Latex spuiten is een moderne, snelle en kostenbesparende uitkomst voor latex verven. Het resultaat? Een volledig strakke en streeploze muur! Dat sluit natuurlijk goed aan op het moderne plaatje van een nieuwbouwwoning. Ga je de upgrade van je woning grondig aanpakken? Je kunt latex spuiten goed combineren met renovlies behang. Dit is behang waarvan de structuur niet zichtbaar is, evenals naadloos. Na het aanbrengen is het ook een optie om het behang over te schilderen. Zo zijn er verschillende oplossingen voor een moderne look in huis!

Waar kun je latex spuiten in huis?

We hadden het hierboven al over de muren van de woning. Waar kun je latex spuiten in je huis? Je kunt niet alleen denken aan de wanden, maar ook aan het plafond. Verder kan het latex spuiten in elke kamer worden toegepast. Zowel in bijvoorbeeld de woonkamer als de slaapkamer kies je voor een beeldig resultaat.

Voordeel van latex spuiten in je woning

Wat is nu het grote voordeel aan latex spuiten? Er wordt vaak voor deze optie gekozen vanwege het strakke en streeploze resultaat. In de meeste gevallen is latex spuiten goedkoper dan traditioneel sauzen met roller en kwast. Verder is de latexverf slijtvast, dekkend en vaak eenvoudig te reinigen. Dit maakt het dan ook zo’n praktische verfsoort, van een hoogwaardige kwaliteit. De verflaag kan een flinke tijd mee – zo hoef je weer een lange periode niet over onderhoud na te denken. Het latex spuiten is vaak snel gereed: al binnen een dag of enkele dagen kan de klus zijn geklaard. Dat is bijvoorbeeld mooi als je weinig tijd wilt nemen voor de verfsessie.

In welke kleur latex spuiten?

Om tot de perfecte gewenste look te komen in je nieuwbouwwoning, is het natuurlijk zaak om na te denken over de juiste kleur! Of je nu bijvoorbeeld de muren of het plafond wilt latex spuiten: je hebt veel opties om uit te kiezen. Als je het basic wilt houden, kun je denken aan wit. Je kunt juist ook uitpakken met een vrolijke kleur! Je kunt hierbij kiezen uit het ruime aanbod van de RAL-kleuren. Bepaal of je bijvoorbeeld het liefst een lichte of een donkere kleur kiest, evenals een felle of een zachte kleur. Zo kun je tot de fraaiste look komen, die helemaal bij jouw stijl en interieur past!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide