3921
Histor kleurentrends
Gepubliceerd: 12-08-2012 Laatste update: 07-05-2017

Jaarlijks komen kleur- en materiaalexperts van het moederbedrijf PPG vanuit de hele wereld samen om trends op het gebied van architectuur, interieur en producten te analyseren en te vertalen naar inspirerende kleurpaletten. Door hun jarenlange ervaring en samenwerking met architecten en designers over de hele wereld, zijn de kleurexperts goed geplaatst om de trends op te sporen.

Trend 1: Intellectual Wellness

De zintuiglijke sensaties zoals tast, geur, smaak en klank winnen terrein van functionaliteit. Daarbij wordt gebruikgemaakt van innovatieve materialen met verassende texturen, zoals vilt, verweerd koper, fijn porselein en kalkverf. Kleuren die hierbij passen, zijn petroleumblauw, warme zandkleuren, staalgrijs, off-whites en mauve.

Kleuren: S 4010-Y10R Toepassing-Application / S 1002-R Mist-Brouillard / S 6005-Y80R Haas-Lièvre / S 3010-R30B Toverwoord-Mot magique / S 4030-B Waardig-Digne / S 6010-R30B Moeiteloos-Aisément / S 5005-R50B Ezel-Ane

Trend 2: Newborn Heritage

Als reactie op de globalisering zoeken we weer naar traditionele en handgemaakte elementen. In gebouwen, meubels en producten wordt dat een mix tussen historische, traditionele en innovatieve, moderne elementen. Voorbeelden van nostalgische en authentieke materialen zijn suède, leer, donkere houtsoorten, fluweel en keramiek. De kleuren wijnrood, mosterdgeel, paarsblauw, muntgroen en beige vormen samen een klassiek maar modern palet.

Kleuren: S 4010-Y10R Toepassing-Application / S 3010-G10Y Gemeenschappelijk-Commun / S 4550-Y60R Eminent-Eminent / S 4040-B20G Macht-Pouvoir / S 2060-Y20R Karamel-Caramel

Trend 3: Personal Impulse

Ieder mens is uniek. Dat benadrukken we door te kiezen voor expressieve producten die ons eigen karakter benadrukken. We verkiezen daarbij persoonlijke producten boven massaproductie. Door het gebruik van opvallende kleuren, vormen en materialen weerspiegelt een omgeving haar eigen identiteit en karakter. Er is momenteel een groot aanbod aan mozaïektegels, behang, tapijten en interieurstoffen in uiteenlopende prints en kleuren, zodat ieder zijn of haar unieke stijl tot uiting kan brengen. Mooie (accent)kleuren die dit onderstrepen, zijn fel oranjerood, lichtblauwgrijs, donkerbruin, grijstinten en warm oranje.

Kleuren: S 5502-B Later-Plus tard / S 7020-Y40R Blokhut-Cabane / S 7502-B Schors-Ecorce

Trend 4: Mundane Surprise

Als reactie op de economische crisis zien we een tegenbeweging die spontaan, positief en duurzaam is. Om aan de dagelijkse rompslomp te ontsnappen, omringen we ons graag met vrolijke, eerlijke en speelse ontwerpen. We halen verassende elementen in onze leefomgeving zoals muurstickers of muurschilderingen, kunst, oversized meubels en grafische prints. Kleuren die hierbij horen, zijn zilvertinten, contrasterend zwart & wit, fel rood, hard geel en kobaltblauw.

4 kleuren: S 0603-R80B Gips-Gypse / S 8502-B Graaf-Comte / S 0570-Y Giraffe-Girafe / S 3010-R30B Toverwoord-Mot magique

Trend 5: Human Tech

Digitale informatie en technologie overspoelen ons leven. We hebben in onze woningen weer ruimte nodig om tot rust te komen. De nieuwste technologieën zijn draadloos, smart en bovendien onzichtbaar geïntegreerd in producten. Daarmee worden onze woonruimtes in de toekomst open en vriendelijker. In de nieuwste meubelen en interieurproducten doen materialen als carbon, foam, keramiek, ‘soft touch’-kunststof en transparant beton hun intrede. Kleuren die hierbij passen, zijn neutrale grijstinten, mat zwart, helder rood, verschillende groenen en hoogglans wit.

Kleuren: S 3010-G10Y Gemeenschappelijk-Commun / S 4030-B Waardig-Digne / S 7502-B Schors-Ecorce / S 2070-R Passie - Passion / S 7502-B Schors-Ecorce

 Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide