3393
Kleuren
Gepubliceerd: 07-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Histor presenteert 14 nieuwe felle, heldere en eerlijke trendkleuren: van brem tot kaviaar, van dadel tot druif, van schors tot zeeschuim. De inspiratie hiervoor haalde Histor uit de samenleving zelf. Mensen staan opener en eerlijker in het leven en willen graag verrassen. Histors nieuwe kleuren hebben dat helemaal in zich.

Histor, vooruitstrevend in kleur, actualiseert steeds zijn kleurcollecties. Dit jaar is de lijn kant-en-klaar muurverf uitgebreid. De trendwatchers van Histor Colorstudio hebben zich hierbij laten inspireren door de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. De economie trekt aan, wij hebben het beter en dat stralen wij ook uit. Wij willen meer laten zien wie wij zijn, ook in de aankleding van ons huis. Zonder te overdrijven, maar wel met lef en karakter. In de 14 nieuwe trendkleuren komt dit allemaal bij elkaar. De nieuwe kleuren weerspiegelen hoe we ons als samenleving (willen) voelen: open, helder en eerlijk. Met het uitgebreide assortiment aan kleuren dat Histor voert, kan iedereen zijn persoonlijke sfeer in huis creëren.

"Kleur is emotie. Kleur kiezen doen we meer en meer op gevoel en minder met het verstand. Histor heeft nieuwe kleuren ontwikkeld die dicht bij ons gevoel liggen. Kleuren die stimulerend en inspirerend zijn; kleuren die ontspannend en harmoniserend werken of juist aanzetten tot creativiteit of spiritualiteit. Kortom voor elk gevoel is er een gepaste kleur met karakter", aldus één van de trendwatchers van de Histor Colorstudio.

14 nieuwe trendkleuren!

De 14 nieuwe trendkleuren die zijn ontwikkeld door de Histor Colorstudio, beslaan het hele kleurenspectrum van geel tot off-black en dragen nieuwsgierig makende namen: mystiek, druif, zeeschuim, glas, voorkeur, brem, carrousel, dadel, haas, cacao, schors, kaviaar, lila en overvloed.

Van feller rood naar warme huidskleur met rozetinten

In de roodlijn zien we een verschuiving naar het oranje. Rood straalt hiermee meer durf uit. Met de trendkleur overvloed ontdek je een felle en tegelijkertijd erg warme kleur. Helemaal aan de andere kant van dit spectrum wordt ook roze steeds populairder. Wij blijven in huis zoeken naar geborgenheid, warmte en veiligheid. Met rozetinten brengen wij als het ware de eigen huid aan op de muur. Een mooi voorbeeld is de trendkleur lila.

Spiritueel paars en mystiek blauw

Het gebruik van paarse kleuren staat voor spiritualiteit. Histor heeft zijn collectie uitgebreid met een krachtige paarse kleur druif. Een kleur met uitstraling. In de blauwtinten komen meer eerlijke kleuren naar voren die goed passen in de trend van Hollandse combinaties. Met mystiek krijgt een wand niet alleen een prachtige naam, maar ook een dromerige uitstraling.

Groen brengt de natuur in huis

Groen blijft een trend. De groenlijn herbergt veel tinten uit de natuur, van grasgroen tot juist geelgroen. Zeeschuim en glas zijn de opvallende nieuwe trendkleuren. Kleuren die uitnodigen tot gewaagde combinaties die bijna fluorescerend zijn.

Gele rijkdom

In de geellijn komt Histor met twee nieuwe stimulerende trendkeuren voorkeur en brem. Deze uitgesproken warme en rijke kleuren hebben een bijna gouden gloed en creëren een stille luxe.

Op en top warmte met bruin-oranjetinten

Deze rijkelijke en warme tinten blijven scoren! Het oranjebruine carrousel inspireert tot rijke creaties. Dadel brengt de warmte van het Midden-Oosten in huis. En wil wie er niet een wand met het verleidelijke cacao? De nieuwe chique trendkleur haas evenaart de luxe van het hotel.

Kaviaar als echte off-black

Het zwart-wit interieur is al langer een trend. Naast het echte zwart is er nu off-black kaviaar. Off-black biedt alle ruimte voor het creëren van sterke contrasten met bijvoorbeeld felle kleuren. Iets subtieler en minder heftig is de kleur schors die richting antraciet gaat.

Kant-en-klaar trendkleuren in de nieuwe Kleurwijzer; snel, gemakkelijk en duidelijk! De nieuwe trendkleuren behoren tot de Histor Perfect Finish Kant-en-Klaar Muurverf Mat. Kleur kiezen is leuk maar niet altijd gemakkelijk. De Histor Colorstudio heeft daarom de Kleurwijzer ontwikkeld. Een handig boekje waarin alle Histor kant-en-klaar kleuren en de nieuwe trendkleuren overzichtelijk staan opgedeeld in kleurfamilies. In de Kleurwijzer staan daarnaast ook veel nuttige tips over het toepassen van kleuren in het interieur. Erg inspirerend zijn de kleurcombinaties die door de Histor Colorstudio in de Kleurwijzer worden gepresenteerd met de handige kleurkompassen. Een keuze maken wordt daardoor een stuk eenvoudiger. De Kleurwijzer is gratis te verkrijgen bij de bekende bouwmarkten, gespecialiseerde verfhandel of via www.histor.nl.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide