1442
kleur
Gepubliceerd: 21-08-2012 Laatste update: 21-11-2017

Steeds vaker komt de vraag van klanten dat zij meer kleur in huis willen.. Het lijkt een reactie op de veelal natuurtinten die al jaren overal te zien en volop te krijgen zijn. De rust die van die kleuren uitgaat zal zeker populair blijven en vormt een goede basis om op te variëren met meer, sterkere, kleuren. Alleen zand, kiezel en leemkleuren in huis kan snel wat saai worden en is bovendien zo langzamerhand heel algemeen.

Bij de klant waar ik laatst advies gaf, ging het om een soortgelijke situatie. Een modern licht huis, waar zij, toen zij er enkele jaren geleden gingen wonen, de hele benedenverdieping in een mooie combinatie van leem- en kiezel kleuren in diverse nuances geschilderd en gestoffeerd hebben. De kleuren, materialen en de uitstraling zijn nog steeds prima, maar erg veel mensen om hen heen gebruiken dezelfde kleuren in hun interieur en deze klant wilde heel graag meer eigenheid in hun huis.

Het begrip "kleur" is nog weleens verschillend voor diverse mensen. De kleurgroep, de intensiteit, etc. Het kan dan ook variëren van signaal rood, geel en groen tot en met dieppaars, bordeauxrood of juist een uitgesproken warme oranje of legergroen. Dus begin ik bij een advies altijd met het door de klant laten aangeven welke van de kleuren mooi gevonden worden aan de hand van een soort moodboard met daarop alle tinten. Als dan de grote lijn bekend is, kunnen we verder gaan.

Dit keer verschilden de favoriete kleuren van de twee bewoners gelukkig niet heel veel van elkaar. De blauw/groene aquatinten waren verreweg het meest favoriet en die mochten best fel van kleur zijn!

Natuurlijk hadden deze bewoners, na pas enkele jaren geleden het hele huis te hebben geschilderd, weinig behoefte aan het opnieuw schilderen van alle wanden en houtwerk. De basiskleuren en materialen van dit huis waren prima en dus hebben we die basis als uitgangspunt genomen.

Wel hebben we één lange doorlopende muur die nu in de kleur "leem" geschilderd was een zonnig aqua geschilderd. Niet te diep van kleur en niet te fel, maar een beetje gepoederd net als de andere tinten om op die manier eenheid in de kleurnuances te houden. We hebben vervolgens twee stoeltjes op nieuw laten bekleden in een iets fellere aquatint en verder enkele grote kussens voor op de vloer, twee mooie lampenkappen en enkele schalen in een andere tint aqua in diezelfde ruimte geplaatst.

Resultaat: met weinig kosten en extra inspanning van een neutraal, algemeen interieur een zonnig en vrolijk geheel met meer persoonlijkheid gemaakt! En dit kan natuurlijk met accenten in iedere kleur!Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide