2456
Blauw in je interieur: zo doe je dat
Gepubliceerd: 03-09-2020

Wil jij als interieurliefhebber altijd op de hoogte zijn van de laatste trends? En wil je deze trends op een eigen manier intregeren in je woning? Pak dan maar gauw je kwast, want we hebben the next hot thing op het gebied van wonen: de kleur blauw. Met deze prachtige kleur maak jij je interieur frisser, chiquer en rustgevender dan ooit tevoren. Meer weten over blauw in je interieur? Wij vertellen je er alles over!

 

Waarom meer blauw in je woning?

Blauw is een makkelijk te combineren kleur die een grote impact zal maken in je interieur. De kleur zal je misschien een beetje afschrikken: is het niet koud, of lijkt je woonkamer dan niet gauw op een jongenskamer? Het antwoord is nee! Blauw is zo veel meer dan dat. Wist je dat deze kleur een natuurlijk rustgevoel in de mens oproept? Door blauw te gebruiken in je woning krijg je sneller een veilig en geborgen gevoel – en dat is precies wat je in je woning wilt. Daarbij schijnt het zelfs de communicatie, het gevoel voor creativiteit en daarbij stress te verminderen – geweldig, toch?

banner-woontrends-2024-mag.png

blauw-in-de-badkamer.jpg

Blauw in verschillende ruimtes

Blauw is de uitgelezen kleur voor je slaapkamer! Omdat de kleur rust brengt, is dit een goede tint voor op je slaapkamermuren. Een zachte blauwtint is the way to go. Zo begin jij helemaal ontspannen aan je nacht en sta je ook relaxed weer op. Maar de kleur blauw heeft veel meer in z´n mars: je badkamer lijkt wel uit een gids met dure hotels te komen als je deze donkerblauw maakt, of krijgt juist een bohemian tintje door geglazuurde blauwe tegeltjes aan te brengen. Geweldig! Dit recept werkt trouwens nét zo goed in je toiletruimte. Voel jij wel wat voor blauw in je woonkamer? Wat wij fantastisch vinden: een grote blauwe bank voor een muur in precies dezelfde kleur. Combineer het met zachte okergele kussens – over deze kleurencombinatie lees je straks meer – en je woonkamer heeft met weinig moeite een echte eyecatcher.Ook is blauw in je thuiskantoor een goed idee, want de kleur geeft je creativiteit een boost en vermindert stress. Zo krijg jij je werk wel af.

Deze kleur combineren

Het fijne van de kleur blauw is dat je deze kleur eindeloos kunt combineren. Blauw is een ontzettend veelzijdige kleur, en leent zich dus perfect om te matchen met verschillende materialen en andere kleuren. Er is zelfs geen enkele kleur die met blauw vloekt! Fijn, toch? Om de perfecte combinatie te krijgen, is het goed om naar de precieze kleur blauw te kijken. De meer donkere varianten passen goed bij herfstachtige kleuren, zoals okergeel of oranje. Lichte tinten blauw staan fantastisch bij natuurkleuren, zoals beige en andere aardetinten. Daarbij is blauw de uitgelezen kleur om te combineren met natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe. Zo kun je deze materialen een echte luxe twist meegeven. Met gouden accenten bereik je hetzelfde effect. Maar ook voor een interieur met een maritiem tintje leent blauw zich natuurlijk uitstekend. Eigenlijk kun je met blauw alle kanten op – heerlijk!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide