708
Top 5 eenvoudige én duurzame investeringen in je huis
Gepubliceerd: 22-03-2023

Een verantwoord en duurzaam huis, dat maakt het thuiskomen met een goed gevoel nét iets eenvoudiger. Hierin investeren is dan ook zeer aan te raden. Niet alleen omdat het je een goed gevoel oplevert, het levert je ook meer op zoals een lagere gas- en energierekening en vaak prachtige producten. Welke top 5 van mooie én duurzame investeringen jij eenvoudig kunt doen? Hier onze top 5 in willekeurige volgorde!

1. Helemaal opgeladen

Heb jij inmiddels een prachtige elektrische of hybride auto? Dan ken je ongetwijfeld de frustratie al van openbare palen waar al auto’s geparkeerd staan. Met een eigen laadpaal los je dit probleem snel en eenvoudig op. Bij wallbox laadpalen voor thuis zie je bijvoorbeeld al snel dat ze tegenwoordig prachtig, duurzaam én eenvoudig zijn te installeren. Staat prachtig op je oprit!

2. Zet de kraan maar aan

Duurzame en waterbesparende kranen zijn écht heel eenvoudig te installeren. En duur? Dat valt vaak ook reuze mee. Waterschaarste blijkt nog steeds een groot issue. Met een waterbesparende kraan kun je daadwerkelijk verschil maken. Of je onder een klein straaltje water staat te douchen? Dat is met de kranen van vandaag de dag niet meer het geval.

WIN-VLOERKLEED.png

3. Tweede ronde?

Helemaal klaar met je bank, kast of eettafel? Vaak zijn ze niet meer naar jouw smaak, maar dat wil niet zeggen dat ze versleten zijn. Door ze een tweede kans te geven, voorkom je dat andere mensen een nieuwe aanwinst kopen. Want natuurlijk zijn prachtige én duurzame meubels te koop, maar tweedehands is nog altijd beter. Dus verkoop én koop tweedehands meubels. Vintage is hip, vergeet dat niet!

4. Lekker knusse gordijnen! 

Nog een mooie én eenvoudige investering in je huis is de inzet van gordijnen. Niet alleen een bewuste keuze van verantwoord geproduceerde stof is van belang voor de juiste gordijnen, maar ook de isolerende werking bij het binnenhouden van warmte speelt een enorme rol  in de winter. Daarnaast is strategisch ophangen van gordijnen belangrijk, hang ze niet over de radiatoren heen. Want dan gaat er veel warmte verloren.

5. Een fijn binnenklimaat

Om het binnenklimaat, zowel in de winter- als zomer, fijn te houden is het natuurlijk lekker om de temperatuur een beetje binnen gewenste normen te houden. Hiervoor gebruiken we de centrale verwarming en airco. Maar wist je dat het ontzettend kan lonen om de airco om te wisselen voor een hippe ventilator (er zijn echt leuke!) en de verwarming uit te doen en een design straalkachel te kopen voor je werkkamer. Allebei super duurzaam én mooi!

Kortom, investeren in een duurzaam én mooi interieur is vandaag de dag eenvoudiger dan ooit. En niet alleen binnenhuis, al bij aankomst op jouw oprit staat die prachtige eigen laadpaal te shinen!

Wonenonline

GRATIS duurzaam wonen & leven guide

duurzaamcover1.png Laat jij ook geen kans voorbij gaan om ‘groen te doen’? Maar zie je door de bomen het bos soms niet meer? Dan is onze duurzaamheidsguide alles wat je zoekt! Wij hebben alle tips, tricks en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen op een rijtje voor je gezet! 

Benieuwd naar deze 87 pagina’s tellende guide boordevol duurzame tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hij valt vandaag nog op je virtuele deurmat; In je mail dus!

Ja, stuur mij de gratis duurzaam wonen & leven guide