485
Je huis duurzaam verbouwen: dat doe je zo!

Een duurzaam huis wordt steeds populairder. Dat is dan ook niet gek, want je kunt al met kleine investeringen in je huis veel energie besparen. Zou jij graag meer duurzaam willen wonen? Dan is het ook zeker aan te raden om je huis duurzaam te verbouwen. Het duurzaam verbouwen van je huis heeft veel voordelen. Benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Wij geven je wat goede tips in dit artikel.

Maak gebruik van zonne-energie

Als je graag meer duurzaam wilt wonen, is het handig om gebruik te maken van zonne-energie. De meest voor de hand liggende keuze zou hier zijn om zonnepanelen te installeren. Zonnepanelen kunnen jou enorm veel geld besparen op je elektriciteitsrekening. Het is daarom zeker de moeite waard om hiervoor te kiezen. Zou je graag zonnepanelen op jouw dak willen installeren? Dan is het verstandig om dit te laten doen door experts. Als je op zoek bent naar experts die jou advies kunnen geven, de installatie kunnen voltooien en beschikbaar zijn voor het onderhoud, is Mastersinsolar aan te raden.

Isoleer je woning

Een goede stap om je huis duurzaam te verbouwen, is door middel van een goede isolatie. Als je er namelijk voor zorgt dat jouw huis beschikt over goede isolatie, blijft je huis langer warm. En dat betekent natuurlijk dat je geld kunt besparen. Je kunt jouw woning op verschillende manieren beter isoleren. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of het gebruiken van isolatieglas. Onthoud goed dat hoe meer je jouw woning isoleert, hoe meer geld je uiteindelijk bespaart.

Kies bij de verbouwing voor duurzaam materiaal

Als je eraan denkt om je huis duurzaam te verbouwen, is het goed om te kijken naar duurzaam materiaal. Dit is namelijk een goede manier om jouw huis meer duurzaam te maken. Bij duurzaam materiaal kun je denken aan materiaal dat met zo min mogelijk energie is verwerkt, een lange levensduur heeft of gerecycled is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materialen als hout, constructiehout of isolatiemateriaal. Tegenwoordig spelen steeds meer bedrijven in op duurzaam materiaal. Hierdoor heb je hier al veel keuze in. 

Verminder je elektriciteitsgebruik

Een grote stap die je kunt nemen als je duurzamer wilt wonen is het verminderen van jouw elektriciteitsgebruik. Als je namelijk zuiniger en bewuster omgaat met elektriciteit, kun je duurzamer wonen en tegelijkertijd geld besparen. Je zou je elektriciteitsgebruik kunnen verminderen door bijvoorbeeld het daglicht goed te benutten, gebruik te maken van energiezuinige verlichting zoals LED verlichting en door te kiezen voor energiezuinige apparaten. Je zult zien dat wanneer je dit doet, je een enorm verschil gaat merken. Op deze manier verbruik je namelijk veel minder elektriciteit, waardoor je het ook gaat merken in je portemonnee.

Met bovenstaande tips kun je aan de slag als je graag je huis duurzaam wilt verbouwen. Het kost misschien best wat tijd om bovenstaande dingen door te voeren, maar uiteindelijk zal je er alleen maar profijt van hebben. Het bespaart namelijk veel energie en daardoor ben je ook minder geld kwijt. Het is tenslotte niet voor niets zo dat duurzaam wonen steeds populairder wordt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners