1272
De voordelen van LED verlichting

Wist je dat verlichting in huis al gauw voor 20% van de totale energiekosten zorgt? Gelukkig zijn er veel manieren waarmee je kunt besparen op deze kosten. Een van die manieren is het vervangen van je verlichting door LED lampen. Daarmee kun je niet alleen heel wat kosten besparen, maar het vervangen van de verlichting is ook nog eens heel eenvoudig!

 

LED verlichting

Een LED lamp kan zo’n 25% tot in sommige gevallen zelfs 90% aan energiekosten besparen die betrekking hebben op de verlichting in huis. Dat is heel wat! Daarnaast zijn LED lampen dan wel duur, maar hebben deze wel een veel langere levensduur dan bijvoorbeeld een spaar- of halogeenlamp. Dat betekent dus dat je een LED lamp minder vaak hoeft te vervangen. Zo bespaar je niet alleen op de energiekosten, maar ook op de aanschaf- en installatiekosten. Wil je ook besparen op je energie- en aanschafkosten? Kies dan voor LED verlichting. Dat kan bijvoorbeeld via Ledloket.nl.

De voordelen

Naast de besparing op de energiekosten en de langere levensduur, heeft LED verlichting nog veel meer voordelen. Zo staan LED lampen, wanneer je deze aanzet, gelijk op de volle verlichting en krijgen ze geen problemen bij trillingen. Daarnaast worden LED lampen niet heel warm, namelijk maar zo’n 30 ℃. Dat terwijl een halogeenlamp al gauw 90 ℃ kan worden. LED lampen bevatten geen UV of infrarood verlichting en flikkeren ook niet snel. Daardoor wordt de verlichting een stuk rustiger voor de ogen. Wil je de verlichting kunnen dimmen? Dan zijn LED lampen een perfecte keuze, want deze zijn vaak dimbaar. Ook bevat een LED lamp geen giftige stoffen en zijn ze geschikt voor alle soorten ruimtes, zowel heel warm als extreem koud. Tot slot zijn LED lampen niet heel breekbaar, waardoor ze niet zo gauw kapot zullen gaan!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners