736
Wat is de beste manier om je huis te verkoelen?

We krijgen steeds vaker te maken met behoorlijk hete zomers. Een hittegolf, daar kijken we niet meer zo snel van op. Van twee of drie achter elkaar eigenlijk ook al niet meer. Temperaturen van boven de 30 graden worden in de zomer in Nederland steeds normaler. Dat betekent echter nog niet dat we eraan gewend zijn en ons leven erop ingericht hebben. We puffen ons door de warmste dagen heen en liggen ’s nachts wakker omdat de temperaturen op onze slaapkamers ook de dertig graden niet zelden aantikken.

De warmte accepteren en je erop aanpassen

Veel mensen zien een langere periode van hele hete dagen met argusogen tegemoet. Daar hebben ze nu echt geen zin in! Er wordt aardig wat gemopperd en gedaan, we maken ons flink druk over de warmte en hoe vervelend we dat vinden. Toch is het beter om dat los te laten. Te accepteren dat onze zomers warmer worden, en hierin wat meer mee te gaan. Je kunt er op korte termijn toch weinig aan doen, laat het maar beter over je heen komen.

Doe het op de warmste dagen wat rustiger aan en las als het even kan op het heetst van de dag wat meer pauzes in. Sta wat eerder op, om van de koelste momenten van de dag te genieten, of blijf juist wat langer wakker om de ergste warmte uit je huis te kunnen laten lopen als ’s avonds de temperatuur daalt. Kijk naar hoe ze het in warme landen doen, en doe er je voordeel mee.

hendersmagazinebanner.png

Je huis aanpassen aan de warmte

Niet alleen wij mensen zijn niet gewend om met extreme warmte om te gaan, ook onze huizen zijn er vaak niet op gebouwd. We werken graag met grote ramen, om lekker veel licht binnen te laten, en onze daken zijn meestal donker van kleur. Deze combinatie zorgt ervoor dat de temperatuur binnenshuis flink kan oplopen.

Gelukkig kun je hier iets aan doen. Zeker de ramen kun je gemakkelijk voorzien van goede zonwering, zodat de zon geen vrij spel meer heeft. Dit kan aardig wat graden schelen. Blijft het toch te warm in je huis? Dan is een airco natuurlijk ook een prima oplossing. Een vaste airco heeft meer vermogen en is makkelijker in gebruik dan een mobiele variant. Door een airco unit te plaatsen in iedere ruimte waar je het koel wilt houden, is je woning voortaan goed voorbereid op een nieuwe hittegolf. Vooral slaapkamers, zolderkamers en in mindere mate woonkamers zijn populair. Want goed slapen, dat is ook tijdens een hittegolf een groot goed.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners