1592
6 x waarom je een luchtreiniger wilt hebben
Gepubliceerd: 26-01-2021 Laatste update: 03-08-2021

Nu we nog steeds aan huis gekluisterd zitten en ons stulpje varieert van kantoor tot kleuterklas, kunnen we maar beter zorgen dat ons thuis op z’n best is. Heb je hierbij wel eens gedacht aan de luchtkwaliteit? Een schone lucht zorgt voor een betere concentratie, hogere productiviteit, je slaapt beter en je wordt minder snel ziek. Uit onderzoek* van Blueair, de specialist in luchtreiniging, blijkt dan ook dat ruim de helft van de Nederlanders (54%) door corona bewuster bezig is met de kwaliteit van lucht binnenshuis. Wij vertellen je waarom een luchtreiniger het overwegen waard is.

1. We brengen steeds meer tijd binnenshuis door
Uit het onderzoek komt naar voren dat een vijfde van de ondervraagden meer dan 80 procent van hun tijd binnenshuis doorbrengt. En met de pas ingevoerde avondklok loopt dit percentage al snel hoger op. Lekker kokkerellen, kaarsjes branden: we doen er van alles aan om het thuis gezellig te maken. Helaas komen er bij deze activiteiten allerlei verontreinigende gassen vrij, zoals chemicaliën. De luchtreinigers van Blueair verwijderen 99,97% van de vervuilende luchtdeeltjes met een grootte tot 0,1 micron door een unieke combinatie van elektrostatische en mechanische filtratie, die ze de HEPASilent™ filtratietechnologie noemen.

2. Alleen een raam openzetten is niet voldoende
De binnenlucht is tot wel vijf keer meer vervuild dan de buitenlucht (bron: EPA). Denk hierbij aan pollen, rook, stof, schimmelsporen, virussen, bacteriën en microplastics en de huidschilfers van je huisdier. Het merendeel (91%) van de Nederlanders weet dat de binnenluchtkwaliteit van invloed is op onze gezondheid. Echter, ruim twee derde (77%) denkt dat het openzetten van een raam voldoende is om de kwaliteit van lucht te verbeteren. Maar ventileren alleen biedt geen soelaas, want dit betekent dat je ook schadelijke luchtdeeltjes binnenlaat. Slechte luchtkwaliteit heeft allerlei vervelende consequenties, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën.

3. Het is betaalbaar en gemakkelijk
Onderzoek van Harvard University uit 2017 toont aan dat een verbeterde luchtkwaliteit resulteert in toenemende productiviteit en een betere slaapkwaliteit. De meeste Nederlanders weten dat de binnenluchtkwaliteit hun slaap beïnvloedt (83%) en effect heeft op hun vermogen om te leren (78%), toch heeft slechts een op de zeven ondervraagden een luchtreiniger in huis. Aan de prijs hoeft het niet liggen, want de modellen zijn al verkrijgbaar vanaf €155,-, zoals de Blue Pure 411. Bovendien zijn de apparaten gemakkelijk te installeren - de meeste modellen bedien je met één knop - en kun je de filters in een handomdraai vervangen.

4. Het oog wil ook wat
Of een luchtreiniger afbreuk doet aan je interieur? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Zo is de Blue Pure 221 (€365,-) compact en zijn de pre-filters verkrijgbaar in zes verschillende kleuren: voor ieder wat wils. Het Zweedse merk heeft een passie voor design, kwaliteit en duurzaamheid. Een luchtreiniger van Blueair past dus perfect binnen de scandinavian look van jouw huis.

5. Ze zijn energiezuinig en stil
Je hoeft niet bang te zijn voor een torenhoge energierekening met deze nieuwe gadget in huis, want de modellen van Blueair zijn veertig procent zuiniger dan de gemiddelde luchtreiniger. Je kunt het apparaat dus zorgeloos de hele dag zijn werk laten doen, zodat de lucht in huis 24/7 schoon is. Gelukkig doet ‘ie dat ook nog eens in stilte, zodat je ongestoord kunt werken of slapen. De vervuilende luchtdeeltjes blijven namelijk gemakkelijk aan het filter plakken, waardoor de luchtreinigers meer schone lucht kunnen produceren bij lagere ventilatorsnelheden. Zodoende zijn de apparaten van Blueair minder luidruchtig en verbruiken ze minder energie.

6. Het maakt je huis (nog) slimmer
Van een robotstofzuiger tot automatische verlichting: onze huizen worden steeds slimmer (en wij luier). Ook Blueair speelt in op de laatste technologische trends en heeft een aantal modellen die je kunt verbinden met je telefoon, zoals de Classic 480i (€689,-). Benieuwd wat voor effect koken of schoonmaken bijvoorbeeld heeft op de binnenlucht? Met de app kun je de luchtkwaliteit realtime volgen. Sommige luchtreinigers maken zelfs spraakbesturing mogelijk door je Amazon Alexa te gebruiken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide