732
Voordelen van badkamer ventilatie

Gezien de aard van de ruimte en waar voor het wordt gebruikt, is je badkamer standaard een vochtige plaats. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamers in je huis goed geventileerd zijn.

Goede ventilatie zal niet alleen condensvorming  beperken, maar het zal ook helpen bij het voorkomen van schimmel, dat op zichzelf kan leiden tot nare gevolgen voor de gezondheid. Overtollige opeenhoping van schimmel kan leiden tot onverkwikkelijke ademhalingsproblemen zoals astma, evenals huidklachten waaronder huiduitslag.

Slijtage

Wat bijkomstig is, zijn de gevolgen dieeen slechte ventilatie hebben op de ruimte zelf. Passende badkamer ventilatie voorkomt ook een voortijdige slijtage van je badkamer.

hendersmagazinebanner.png

Alle badkamers vereisen een goede vorm van ventilatie, of dit nu in de vorm van een afzuigkap is of een raam dat open kan.

Als je badkamer slechts een toiletheeft, dan hoef je alleen een ​​venster te gebruiken als bron van ventilatie. In nieuwbouw waar een bad en douche aanwezig zijn, is mechanische ventilatie nodig in de vorm van een afzuigkap. Dit komt omdat nieuwbouw is gebouwd om meer luchtdicht zijn, zodat de natuurlijke ventilatie veel lager is.

Capaciteit

Ventilatiecapaciteit voor een badkamer is 15 liter per seconde / 54m3 per uur.Je vraagt je misschien af ​​wat dit betekent. Kortom, de 15l / s, of 54m3 / u, heeft betrekking op de meting van de hoeveelheid lucht die wordt vervangen.

Het is vrijwel standaard voor de badkamer afzuigventilator om aan deze eis te voldoen, maar het dient te worden vermeld in de productbeschrijving van de ventilator. Zodat je dit kunt controleren voordat je kiest.

Als je een oude badkamer met slechts een raam als een bron van ventilatie hebt, dan kan het nog steeds een goed idee zijn om extra ventilatie te gebruiken. Als bijvoorbeeld schimmel of vocht zijn aanhoudende problemen zijn, dan kan een ventilator helpen de gevolgen ervan te beperken.

Voordelen van een badkamer afzuigkap

Een badkamer afzuigkap is de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat je badkamer voldoet aan de ventilatie eisen. Echter, ze hebben ook voordelen naast de wettelijke bepalingen. De belangrijkste voordelen van het installeren van een afzuigkap zijn om condensatie te verminderen. Iedereen kan zien hoeveel stoom een ​​douche produceert. Een afzuigkap minimaliseert dit.

Om schimmel te voorkomen. De condensatie door de douche kan leiden tot het probleem van schimmelvorming. Een goede ventilatie kan helpen dit te voorkomen.

Om de levensduur van je badkamer te verlengen. Condensatie en schimmels zijn beide destructieve krachten in je badkamer. Zij kunnen je sanitair onherstelbaar beschadigen. Een afzuigkap is een goede verdediging.

Om geuren weg te houden. Alles wat vochtig kan leiden tot onaangename geuren in je badkamer. Een ventilator zorgt ervoor dat de lucht fris blijft.

Bij een vochtige ruimte is  een badkamer ventilator bijzonder nuttig. Het installeren van een geschikte vorm van ventilatie zorgt ervoor dat je blijvend kunt genieten van je badkamer.

hendersmagazinebanner.png

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners