1233
Ventileer jouw woning met een stoere, trendy ventilator!

Een koel briesje tijdens de hete dagen in de zomer is altijd meegenomen. Maar omdat een ventilator meestal een vaste plek inneemt in de ruimte, is het natuurlijk ook fijn als de ventilator mooi oogt en past bij je interieur. Je hebt gelukkig genoeg keuze als het gaat om design ventilators. 

 

Torenventilator

Een torenventilator is een ideale toevoeging in kleine ruimtes: door de smalle vorm kan je hem makkelijk ergens tussen plaatsen. Omdat het een compacte ventilator is, verplaats je deze ook gemakkelijk naar een andere ruimte. Het apparaat is meestal zeer licht. Ten opzichte van de design ventilator met schroefblad heeft dit type een ander koelvolume. Zoek dus een variant met voldoende kracht en luchtverplaatsing. Dan heb je een hele leuke kandidaat voor je design ventilator. 

Ventilator zonder bladen

Tegenwoordig heb je veel soorten moderne ventilators waarbij sommige uitvoeringen helemaal geen bladen gebruiken om de lucht te verplaatsen. Als je een design ventilator zoekt, dan zijn de ventilators zonder bladen een goede keuze. Deze design ventilator maakt gebruik van een afzuigsysteem om de verkoeling te genereren. Ze hebben vrijwel altijd een compacte vorm zodat je ook nog eens een stijlvolle ventilator in huis haalt. Verder geeft deze uitvoering een extra veilig gevoel: er kunnen geen kinderen of dieren per ongeluk aan bladen komen.

Stille ventilator

Wil je liever een stille design ventilator? Deze variant is uitermate geschikt voor de slaapkamer om 's nachts wat verkoeling te brengen zonder dat je wakker blijft van herrie van het gedraai van de bladen of andere ventilatorgeluiden. Je kunt bij stille ventilatoren denken aan de plafondventilator, de ouderwetse staande ventilator en ook de torenventilator. Vaak hebben de stille modellen een maximaal geluidsvolume van ongeveer 45-50db.

Retro ventilator

Retro is op dit moment helemaal hot! Hierbij wordt de kamer in een ouderwetse, stoere stijl ingericht waarbij de gebruikte elementen naar vroeger verwijzen. Dit kan ook met een prachtige retro design ventilator. Deze zijn populair en worden vooral online verkocht. Het ontwerp is vaak een combinatie van chroom en een metalen look. Het heeft op deze manier ook wat industrieels. Omdat deze ventilators meestal forser zijn met grotere schroefbladen zorgen ze voor een goede verkoeling in de kamer. Ook een kleur als beige of bruin wordt gebruikt om de oude stijl terug te brengen. Deze design ventilator is robuust en sterk. Maar ook zwaar. Hierdoor zijn ze lastiger te verplaatsen in vergelijking met compacte (toren)ventilators. 

Plafondventilator

Een plafondventilator is ook een optie als je op zoek bent naar een stijlvolle design ventilator. Door de diverse modellen heb je genoeg keuze om jouw slaapkamer een stoere uitstraling te geven. Wellicht is industrieel iets voor jou? De plafondventilator heeft het grote voordeel dat het op een permanente plaats gevestigd is en je deze niet continue hoeft te verplaatsen zoals een design ventilator die op de grond gezet wordt. Daarbij is het verkoelende effect groot. 


De beste ventilator kopen

Wanneer je op zoek gaat naar een design ventilator krijg je een hele waslijst aan mogelijkheden. Bedenk van tevoren waar de ventilator het hardste nodig is; In welke kamer verblijven de bewoners het meeste? Het kan handig zijn om een compacte design ventilator te kopen zodat je flexibel de ventilator kunt verplaatsen. Als je echt van retro houdt, dan is de retro design ventilator een zeer goede keuze. Plaats ook deze in de kamer waar de meeste verkoeling nodig is. Vaak hebben deze modellen erg veel kracht en luchtverplaatsing. Als vaste oplossing is een plafondventilator een goede keuze: je hebt een zeer goede verkoeling en genoeg keuze in de modellen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners