2080
Slimme luchtreiniger STARKVIND van IKEA

IKEA breidt het Home Smart assortiment uit met de slimme luchtreiniger STARKVIND – te bedienen vanuit de IKEA Home Smart-app. Met STARKVIND verwerkt de woonspecialist hoogwaardige luchtzuiveringsoplossingen in de vorm van twee bijzettafels en twee losse luchtreinigers die opgaan in het interieur.

Pollen, stofdeeltjes, huisdierenhaar en geuren door koken en schoonmaken dragen allemaal bij aan vervuiling van de lucht in huis. Met de luchtreinigers wil IKEA bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in huis door betaalbare oplossingen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. STARKVIND is vanaf oktober 2021 verkrijgbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.nl.

De slimme luchtreiniger STARKVIND kan gekoppeld worden aan de verbindingshub TRÅDFRI en is daarmee op afstand te bedienen vanuit de IKEA Home Smart-app. STARKVIND heeft vijf verschillende ventilatorsnelheden en een automatische stand. Een ingebouwde sensor meet de kwaliteit van de lucht – af te lezen in de app – en past de ventilatorsnelheid van de automatische stand daarop aan. Bij het ontwerp heeft IKEA rekening gehouden met het leven thuis. Zo kan de STARKVIND als bijzettafel, in donker- en licht eikenfineer, onderdeel worden van het meubilair of als los vloermodel makkelijk verplaatst worden in huis. De luchtreiniger is ook handmatig te bedienen en zuivert de lucht van kamers tot 20 m².

ikea-luchtreiniger-11_kopiëren.jpg

'Het Home Smart-assortiment van IKEA focust op het verbeteren van het leven thuis door onze expertise van woninginrichting te combineren met technologie. Met de toevoeging van de slimme luchtreiniger aan het assortiment geven wij verder vorm aan onze Home Smart-ambities.'
Robert van der Straten, Country Business Leader Home Smart

STARKVIND heeft een 3-filter systeem. Het voorfilter vangt deeltjes als haar en stof op. Het tweede filter is geoptimaliseerd om ongeveer 99,5% van de kleinere deeltjes in de lucht – zoals fijnstof en pollen tot deeltjesgrootte 2,5 μm (micrometer) – weg te filteren. Het optionele derde koolstoffilter absorbeert verschillende verontreinigende gassen en onaangename geuren, zoals van huisdieren en koken.

Luchtreiniging door IKEA
IKEA is continu op zoek naar nieuwe, manieren om luchtkwaliteit te verbeteren en stelde de ‘Clean air at Home’-gids op met simpele tips om de lucht in huis te zuiveren, zoals het gebruik van een afzuigkap en luchtreiniger. Ook regelmatig schoonmaken draagt bij aan schonere lucht. Met de slimme luchtreiniger STARKVIND breidt IKEA het Home Smart-assortiment uit – dit zijn producten geïntegreerd met technologie, zoals bijvoorbeeld de SYMFONISK wifi-speaker. Vorig jaar introduceerde IKEA de eerste luchtreiniger FÖRNUFTIG. Deze niet-slimme luchtreinigingsoplossing kan nu uitgebreid worden met de luchtkwaliteitssensor VINDRIKTNING. Deze sensor geeft de luchtkwaliteit in huis aan door middel van een rood, oranje en groen licht, waarna de FÖRNUFTIG aangezet kan worden als de luchtkwaliteit niet optimaal is.

Prijzen: STARKVIND luchtreiniger € 99,95 en STARKVIND bijzettafel luchtreiniger € 149,- (inclusief twee filters).

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners