2581
Hou je hoofd koel met deze ventilatoren
Gepubliceerd: 12-08-2020

Breekt het zweet je ook al uit als je aan de hete zomerdagen denkt? Liggen woelen in je plakkerige bed, je niet kunnen concentreren op je werk of meteen na het aankleden al zweten? Gelukkig is er een prima oplossing voor deze ongemakken: een goede ventilator! Zo blijft je huis een fijne plek om te zijn in hartje zomer. Met deze ventilatoren hou jij het hoofd koel als de temperaturen beginnen te stijgen. Heerlijk!Zo werkt de ventilator
Hoe fijn: met ventilatoren kun je gemakkelijk je huis koeler maken, zonder gedoe. Een ventilator is anders dan een airco, die de lucht in de ruimte koelt: een ventilator zorgt ervoor dat de lucht sneller door de kamer stroomt. Als die 'snelle lucht' dan langs je huid komt, voelt het heerlijk koel aan. Het zweet op je huid verdampt namelijk sneller, waardoor je het lekker fris krijgt. Omdat een ventilator de lucht zelf niet koelt, heb je ook geen afzuigsysteem nodig. Wel zo handig – je kunt een ventilator dus overal plaatsen in je woning.

Welke ventilator kies je?
Een ventilator kan dus voor een heerlijk stukje verkoeling zorgen in je woning. Om de juiste keuze te maken, is het goed om te weten dat er heel wat verschillende ventilatoren op de markt zijn. Van een plafondventilator en een exemplaar die je op tafel kunt zetten: de keuze is reuze!Die keuze wordt makkelijker als je weet waar je de ventilator wilt gebruiken. Een staande ventilator is erg handig als je een grote(re) ruimte wilt koelen: deze krachtige ventilator zet je gewoon op de grond. Ook een plafondventilator is goed voor het koelen van grote ruimtes: ze blazen lucht over een groot oppervlak. Wil je een specifiek plekje in je huis koeler maken, zoals je bureau – maar wil je niet veel geluid (zodat je geconcentreerd kunt werken)? Een tafelventilator is dan dé uitkomst: deze zijn ook in een klein formaat beschikbaar, dus dit exemplaar past op elk bureau.

Hier kun je ook op letten
Naast de vorm van de ventilator, hebben de meeste apparaten allerlei opties om het koelen nog makkelijker te maken. Wil je bijvoorbeeld kunnen timen wanneer je ventilator aan het werk gaat? Of een plafondventilator met verlichting erin? Of zelfs een verwarmingsfunctie in je ventilator, zodat je in de winter ook kunt verwarmen?Dit zijn allemaal beschikbare opties. Als je niet zo goed weet voor welk merk je moet gaan, kun jij je altijd laten inspireren door een top 10 lijst: Coolblue's ventilatoren top 10, bijvoorbeeld. Zo kies je altijd voor een goede ventilator!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide