2195
Gezonde  ventilatie met Duco ventilatieroosters

Een huis met eengezond klimaat is voor een aanzienlijk deel afhankelijk van goede ventilatie. Als je een huis goed ventileert,betekent dat een goede afvoer van de‘gebruikte’ lucht en een aanvoer van nieuwe, frisse lucht.

 

Men spreekt over gezonde lucht als deze een minimale hoeveelheid CO2 bevat, zonder schadelijke stoffen en niet te vochtig is. Dat laatste is met name belangrijk.Als de lucht in een huis te vochtig is, dan heb je kans op schimmelvorming hetgeen negatieve gevolgen op je gezondheid heeft. Maar naast dit soort gezondheidsrisico’s is een goed en gezond binnenklimaat ook belangrijk voor een prettige en comfortabele thuissituatie. Met Duco ventilatieroosters weet je zeker dat de ventilatie in huis altijd goed geregeld is.

Een gezond binnenklimaat

Door het plaatsen van Duco ventilatierooster zorg je op een eenvoudige manier voor een gezond binnenklimaat. Je voorkomt hiermee dat vocht te lang in de woning blijft hangen. Vooral huizen waar meer mensen wonen, is een goede ventilatie essentieel. Als er veel mensen in een ruimte aanwezig zijn, ontstaat er ook veel vochtvorming. Een doorsnee gezinswoning bijvoorbeeld waar vier mensen wonen, heb je het al snel over een paar liter vocht per dag. Natuurlijk verdampt dit(lichaams-)vocht voor een groot gedeelte, maar dat moet dan wel afgevoerd kunnen worden. Een Duco ventilatierooster toont dan ook iedere keer opnieuwde waarde. Als er te weinig ventilatie in een huis is, dan kan het vocht zich gaan hechten in de vloerbedekking of achter het behang of stucwerk van de wanden. Met voldoende ventilatie via een Duco ventilatierooster krijgt vocht geen kans en kan dit zich niet nestelen in de woning.

Raam openzetten niet genoeg

Men heeft vaak de neiging om aan te nemen datgewoon het raam openzetten voldoende is om de ruimte te ‘luchten’. Dit is maar een gedeeltelijk oplossing. Dit is uitvoerig onderzocht en het blijkt dat de luchtkwaliteit in een kamer al vaak na een uur aan kwaliteit inboet. Het openzetten van een raam is uitstel van een probleem maar er is geen sprake van een effectieve oplossing van het probleem. Met de Duco ventilatieroosters hef je dit probleem op. De ventilatieroosters worden met name geplaatst in de ramen. De dikte van het glas is hierbij bepalend. Deze Duco ventilatieroosters zijn namelijk voorzien van een speciale glasgoot waar het glas precies in past. Verderis de glasaftrek ook belangrijk.

Soorten Duco ventilatieroosters

De typen Duco ventilatierooster lopen uiteen. Er zijn natuurlijke ventilatieroosters die in Nederland al heel lang worden gebruikt voor de optimale ventilatie van een huis.Maar er zijn ook innovatieve zelfregelende ventilatieroosters, die herken je aan de aanduiding ‘ZR’. Deze zelfregelende ventilatieroosters zijn aan te raden als je huis zich bevindt op een plek waar je veel last hebt van harde wind. Het zelfregelende profiel sluit zich bij harde automatisch waardoor het grootste deel van deze wind wordt tegengehouden. Je hebt dan wel een gezonde luchtstroom maar geen last van koude windvlagen.Ook zijn er brandwerende ventilatieroosters als de gevel aan bepaalde eisen moet voldoen met betrekking tot brandveiligheid.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners