629
3 tips voor goede ventilatie op kantoor

We mogen voorzichtig weer terug naar kantoor. We wassen onze handen regelmatig en houden de 1,5 meter in acht. Maar ook goede ventilatie op kantoor draagt bij aan het voorkomen van besmettingen. SKEPP heeft 3 tips voor jou om het werkklimaat in een kantoorruimte te verbeteren met behulp van goede ventilatie.

 

Waarom is een ventilatiesysteem nodig?

Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er een constante toestroom van verse, nieuwe lucht in een kantoorruimte komt. De oude lucht wordt door de ventilatie naar buiten gevoerd. Het is in alle ruimtes belangrijk dat er een constante luchtverversing plaatsvindt. Door gebruik te maken van een goed ventilatiesysteem voorkom je dat virussen in een ruimte blijven hangen.

Tip 1: Een gezonde werkomgeving moet worden gecreëerd door de werkgever

Er is wettelijk aangegeven dat een werkgever moet zorgen voor een gezonde werkomgeving. Hieronder valt ook een regelmatige luchtverversing. De werkgever moet zelfs aan een specifieke norm voldoen. De luchtverversing mag namelijk mechanisch zijn of worden gecreëerd door het openzetten van ramen en deuren.

Tip 2: Vergeet niet om schoon te maken

Een goede schoonmaak is net zo belangrijk als een ventilatiesysteem. Wanneer je de hele dag achter je bureau hebt gezeten, is het wel zo prettig om je werkplek te ontsmetten. Het schoonmaken van de werkplekken kun je uitbesteden. Maar je kunt ook zelf de verantwoordelijkheid hiervoor nemen. Voor extra hygiëne ontsmet je gedurende de werkdag de werkplek ook regelmatig.

Tip 3: Ga niet met z’n allen vergaderen

Een vergadering vindt vaak plaats in een kleinere afgesloten ruimte. Voor een goede werkomgeving is het belangrijk om regelmatig te ventileren. In een vergaderruimte kan dit lastiger zijn. Soms zit je namelijk uren in dezelfde ruimte zonder dat er regelmatig geventileerd wordt. Probeer daarom met minder mensen te vergaderen als dat mogelijk is.

Een echte must: goede ventilatie op kantoor

Probeer je persoonlijke hygiëne zoveel mogelijk op pijl te houden. Desinfecteer regelmatig je handen en houdt voldoende afstand van elkaar. Ventileer regelmatig de ruimte waar je in werkt door ramen en deuren open te zetten als dit mogelijk is. Hopelijk zullen de tips van SKEPP je helpen bij een goede ventilatie op jou kantoor!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners