Gepubliceerd: 13-06-2022 15:18
1425
Het huis vrijmaken van ongedierte – zo doe je dat

Sommige mensen zijn bang voor insecten, terwijl anderen erdoor geboeid zijn. De meeste mensen zullen het er echter mee eens zijn dat insecten geen plaats hebben in huis. Van het gezoem van een vlieg tot de irritante beet van een mug, ze veroorzaken niet alleen nare situaties, maar ze zijn ook erg hinderlijk.

Vlooien, muggen en teken kunnen ziektes bevatten die ze op huisdieren of mensen overbrengen, terwijl bijen en wespen kunnen steken en ernstige steken kunnen veroorzaken. Zelfs de gewone kakkerlak kan, vooral bij jonge mensen, een grote oorzaak zijn van allergieën en astma problemen.

Tip 1: het opvullen van gaten en scheuren in huis

Insecten hebben, net als mensen, voedsel, water en onderdak nodig om te gedijen. Je kunt de kans dat insecten zich in je huis vestigen verkleinen door hun voedselbron te verminderen en hun favoriete schuilplaatsen te elimineren. Natuurlijk is ongedierte helemaal buiten houden de beste aanpak om besmetting te voorkomen. Daartoe moet je de scheuren en gaten in de buitenkant van je huis opvullen. Je kunt je kansen om insectenvrij te zijn aanzienlijk vergroten door de toegangspunten die insecten gebruiken om toegang te krijgen, strakker te maken. Ook een goed idee is horren op maat bestellen – op deze manier weet je zeker dat je de deur met een gerust hart open kunt laten staan wanneer het warm is buiten.

Nog een aantal tips om ongedierte buiten de deur te houden

Installeer horren op al je ramen en deuren als je ze nog niet hebt, om een barrière te vormen tussen jou en ongedierte. Om die barrière stevig te houden, repareer je horren die gescheurd zijn of niet stevig genoeg meer zijn.

Zoek naar extra openingen. Onderzoek de omgeving van je ventilatieroosters, nutsleidingen, en andere buitenopeningen die misschien niet goed afgedicht zijn. Bedenk dat insecten zelfs in de kleinste spleten kunnen passen!

Zorg voor een schone omgeving. Insecten zijn voortdurend op zoek naar hun volgende maaltijd, dus plekken waar je voedsel consumeert of bewaart zijn erg aantrekkelijk voor ze. Maak regelmatig schoon, laat geen eten buiten staan of vuile vaat in het aanrecht staan, en ruim gemorst voedsel meteen op.

Zorg ook buiten voor de juiste voorzorgsmaatregelen

Het beheer van de tuin, vooral als het om muggen en vlooien gaat, kan een belangrijke invloed hebben op insectenplagen. Muggen hebben water nodig om zich voort te planten, daarom is het minimaliseren van stilstaand water in je tuin een van de meest effectieve strategieën om muggenpopulaties te minimaliseren. Hierdoor kun je niet alleen meer van je tijd in de tuin genieten, maar het helpt ook om de hoeveelheid ongedierte te beperken die je huis probeert binnen te dringen.

Twee bijzondere manieren om insecten buiten de deur te houden

Kaneel: kaneel kan gebruikt worden om ongedierte uit je huis te houden door het in de buurt van ingangen te plaatsen. Ongedierte, vooral mieren, zullen vermijden de kaneelstreep over te steken. Kaneel kan ook binnenshuis gebruikt worden om mierengeursporen te verdoezelen die op aanrechtbladen en andere oppervlakken achterblijven. Strooi eenvoudig wat rond probleemplekken voor een natuurlijke bestrijding van insecten en ongedierte.

Komkommer: komkommer heeft een natuurlijk afwerend effect op mieren, dus komkommerschijfjes of -schillen in de buurt van ingangen leggen kan helpen ze buiten te houden waar ze thuishoren. Komkommer heeft niet alleen een hekel aan mieren; ook motten, mijten, wespen en zilvervisjes zullen proberen het te mijden.

Vervang regelmatig komkommerschijfjes, want rottend voedsel kan extra insecten aantrekken. Bittere schillen kunnen effectiever zijn, dus schil gewoon een deel van de schil af met een groenteschiller en breng het aan op plaatsen waar ongedierte een probleem vormt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide