1096
Deurentrends; wij zetten de deuren er wagenwijd voor open!
Gepubliceerd: 23-11-2022 Laatste update: 13-06-2023

In een interieur zijn er vele aspecten die aan mode onderhevig zijn, maar sommige zaken lijken tijdloos. Dat laatste was altijd het geval met deuren, tot de afgelopen jaren. We zien de aandacht binnen het interieur voor deuren toenemen. Jarenlang waren deuren vaak standaard (gebroken) wit,met hier en daar misschien een figuurtje of raampje. Maar echt spannend werd het niet. 

Tegenwoordig is dit (gelukkig!) wel een ander verhaal. Deuren zijn ware eyecatchers geworden in een interieur, en kunnen de inrichting maken of breken. En niet alleen de deuren zelf, maar ook bijvoorbeeld zwart deurbeslag kan wonderen doen. Dit geldt zowel voor bij de binnen- als buitendeuren. Wij zetten de deur dan ook snel open voor al dit leuks. Om welke deuren we niet meer heen kunnen? Lees snel verder.

Door de voordeur

Een voordeur is allesbepalend voor een woning. Een voordeur is speciaal ten opzichte van andere deuren doordat het een bijzondere eigenschap heeft, deze deur vormt namelijk de poort van buiten naar binnen. Een voordeur moet daarom veilig zijn, tegen weer en wind kunnen én natuurlijk passen in het geheel. Zowel binnen- als buitenshuis. 

Op het gebied van voordeuren zien we dat ze steeds meer uitgesproken mogen zijn. Welke voordeuren een trend zijn? Eigenlijk valt hier geen eenduidig antwoord op te geven, alles valt of staat bij het geheel. Een voordeur moet bij de architectuur van de rest van de woning passen. Toch is de antraciete voordeur nog altijd een succes, evenals de deur van hout en de dubbele voordeur. Wil je minder uitgesproken? Dan is gebroken wit en donkergroen ook nog altijd een optie. 

Het gebruik van glas, ook in het kader van veiligheid, neemt af. Maar als je over een klassiek jaren ’20 huis beschikt, dan is glas in lood natuurlijk nog altijd onmisbaar in je voordeur.

Binnendeurtje open

Binnendeuren zijn helemaal hot en nadrukkelijk aanwezig in vele interieurs. Waar de zwarte deuren gemaakt van een stalen frame eerst nog alleen voor de design interieurs waren weggelegd, lijken deze inmiddels mainstream te worden. En dat in de meest verrassende combinaties, want ze passen in de meest uiteenlopende stijlen. 

Van zeer strak en modern in een nieuwbouwhuis, maar ook gecombineerd met een klassieke inrichting en zelfs in de bohemian stijl passen deze zwarte binnendeuren. Nog niet toe aan helemaal zwarte deuren? Of heb je niet budget om alles te vervangen? Dan is er ook nog de tussenoplossing van alleen zwart deurbeslag.

Kortom, waar de ene deur dichtgaat gaat de ander open. Dat geldt ook zeker op het gebied van deuren en trends. Wacht dan ook niet te lang om een deurtje open te zetten naar een nieuwe variant, de deur mag er zijn tegenwoordig. Dus om maar met de deur in huis te vallen; ga voor die eyecatcher van een binnendeur of voordeur!

Lees ook:
Woontrend alert: Veel lof over loftdeuren

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide