1052
Woontrend alert: Vol lof over loftdeuren
Gepubliceerd: 16-05-2023 Laatste update: 08-06-2023

Oh, lieve volgers; loftdeuren zijn weer een pareltje van een woontrend waar ons hart een beetje sneller van gaat kloppen. We zagen ze al in steeds meer design interieurs en woonbladen voorbij komen maar nu lijken ze ook hun weg naar de ‘normale’ huizen te hebben gevonden. Wat loftdeuren precies zijn en hoe ook jij ze een plekje geeft in jouw huis leggen we allemaal uit!

Wat zijn loftdeuren?

Het verschil tussen een gewone- en een loftdeur is het systeem waarmee het is bevestigd. Een loftdeur is eigenlijk een hangende schuifdeur die bewogen wordt van links naar rechts (of andersom) via twee wielen bovenaan de deur. Deze wielen aan de loftdeur rijden over een horizontale rail die aan de muur is bevestigd. Het fijne aan een loftdeur is niet alleen dat ze prachtig zijn, loftdeuren zijn ook nog eens heel gemakkelijk te bevestigen. Dit komt doordat een loftdeur niet ín de muur schuift zoals andere schuifdeuren doen, maar loftdeuren bewegen langs de wand. Daarnaast hebben loftdeuren dus geen openslaand effect zoals normale deuren wel hebben, daarmee nemen ze geen plek in de ruimte in.

Welke soorten loftdeuren zijn er?

Loftdeuren zijn er in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. In de industriële interieurs zien we vaak de stoerdere loftdeur gemaakt van robuust hout in combinatie met zwart metaal. In de meer cleane look zien we ook de loftdeur in de uitvoering van glas en staal. Dit is natuurlijk helemaal volgens de laatste trends op het gebied van kozijnen en interieur; de stalen zwarte kozijnen. Maar ook gewoon een standaard witte deur is als loftdeur verkrijgbaar.

inspiratiebrochures1.png

Wanneer geen loftdeur?

Eigenlijk past een loftdeur in iedere stijl interieur, het ligt er natuurlijk aan voor welke uitvoering loftdeur je gaat. Wel heb je ruimte naast het deurgat nodig waar de deur heen kan schuiven. Ook is het goed om te letten op de afsluitbaarheid van de deur, nu hij niet in maar naast de wand schuift. Helemaal geluids- en tochtdicht is een loftdeur wellicht niet, al kun je hier wel extra maatregelen voor nemen.

Kortom, wij zijn in de wolken waar het gaat om loftdeuren. Je hoeft niet iedere deur in je huis hierdoor te vervangen, maar één of een aantal zorgt voor een hippe en trendy look. Een look die ook nog eens eenvoudig zelf is te realiseren door het gemak waarmee je een loftdeur ophangt. Daarom; vol lof over de loftdeur!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide