2099
Zo realiseert u zelf uw droomhuis
Gepubliceerd: 02-12-2019 Laatste update: 17-09-2023

De meeste mensen in Nederland bewonen een woning waarbij zij geen invloed hebben gehad op de indeling of het ontwerp. Door middel van verbouwingen kan een woning meer naar eigen smaak worden aangepast, maar de basis blijft hetzelfde. Voor wie echt zijn of haar droomhuis wil realiseren is er vaak maar één optie: een eigen stuk grond kopen en daar een geheel nieuwe woning op laten bouwen.

Er zijn regelmatig kavels met een woonbestemming te koop door heel Nederland. Altijd een woning willen bezitten met veel hout en andere natuurlijke materialen? Grote ramen en zoveel mogelijk daglicht, of juist meer privacy? Een zo duurzaam mogelijk ontwerp? Alles (binnen de regelgeving) is mogelijk wanneer u als particulier een woning laat bouwen.

Particulier opdrachtgeverschap: u bent de regisseur

inspiratiebrochures1.png

Wat voor soorten particulier opdrachtgeverschap zijn er eigenlijk? Het meest traditioneel is dat u als grondbezitter zelf of, in de meeste gevallen, met een architect een ontwerp en bouwplan opstelt, geheel naar uw wensen en voorkeuren. Als er eenmaal een bouwvergunning is verleend kan een geschikt bouwbedrijf worden geselecteerd om uw woning te realiseren.

Er bestaan daarnaast ook andere vormen van particulier opdrachtgeverschap, zo kan u er voor kiezen om een al eerder ontworpen woning uit een catalogus te kiezen en hier eventueel kleine aanpassingen in te maken. Soms gelden voor een bepaalde locatie al bepaalde stedenbouwkundige of architectonische eisen, maar is men daarbinnen verder vrij om dit zelf in te vullen.Particulieren kunnen ook gezamenlijk in bijvoorbeeld een vereniging een stuk grond verwerven, en hier in groepsverband woningen op laten ontwikkelen.

Waar u ook voor kiest, uiteindelijk is de keuze voor de ontwerper en aannemer helemaal aan u. Dit brengt veel vrijheid met zich mee, maar ook de verantwoordelijkheid om de juiste keuze te maken.

Persoonlijke aanpak door Delfsma Bouw en Ontwikkeling

Bij de keuze voor de juiste vakmensen wilt u natuurlijk het liefst dat zij niet alleen doen wat ze beloven en je wensen naar tevredenheid realiseren, maar ook actief meedenken in het proces. Juist vanuit hun uitgebreide ervaring kunnen ze u wijzen op zaken waar u zelf nooit aan had gedacht, met een nog beter eindresultaat als gevolg.

Delfsma Bouw en Ontwikkeling heeft al bijna honderd jaar ervaring als specialist in nieuwbouw, verbouw en realisatie van projecten. Een persoonlijke aanpak en begeleiding door een vast team zijn vanzelfsprekend. Bij een keuze voor Delfsma Bouw en Ontwikkeling bent u bovendienin een keer klaar dankzij de nauwe samenwerking met een vakkundige huisarchitect. Mocht u al een eigen ontwerp hebben of dit elders willen laten opstellen, dan is dit uiteraard geen probleem. Ook bij beperkte budgetten denken wij graag met u mee, zo kunt u ook kiezen uit een aantal van de vaste woningtypes – van starterswoning tot villa. Via het online klantenportal is iedere stap overzichtelijk te volgen en uw eigen contactpersoon staat altijd klaar voor uw vragen.

Betsema Groep wordt geleid door Jaap Betsema, de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Betsema Groep is actief door heel Nederland op meerdere gebieden binnen de bouwsector. Middels Delfsma Bouw en Ontwikkeling, sinds 2014 onderdeel van Betsema Groep, worden particulieren bijgestaan in het realiseren van hun droomwoningen.

Dikke tip:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide