3472
Zonnepanelen kopen
Gepubliceerd: 07-07-2017 Laatste update: 24-10-2017

Ben je aan het nadenken over de aanschaf van zonnepanelen dan is dat een goede overweging. Zonnepanelen bieden veel voordelen, niet alleen voor uw portomonnee maar ook voor het milieu.

Wat zijn zonnepnelen.Zonnepanelen zij een verzameling van zonnecellen die het licht van de zon kunnen omzetten naar elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit twee dunne lagen silicium, dat is een stof die over de gehele wereld te vinden is. Het zit bijvoorbeeld in zand en hiervan hebben we genoeg om voldoende en voordelig zonnepanelen te producteren.

Er zijn twee soorten zonnepanelen de zogenaamde monokristallijn of de polykristallijn toepassingen. Bij de monokristallijn zonnepanelen zijn de zonnecellen netjes uitgelijd en leveren net iets meer rendement dan de polykristallijn zonnepanelen waar de zonnecellen door elkaar heen liggen. 

inspiratiebrochures1.png

De stroom die opgewekt wordt via zonnepanelen is gelijkstroom, deze wordt via een omvormer omgezet naar wisselstroom zodat je de stroom kunt gebruiken voor de elektrische apparaten in huis. Ook heb je de mogelijkheid om met zonnepanelen exta energie op te wekken zodat je de overige energie kunt terugleveren aan het stroomnet (salderen). 

De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is schone energie en een goed alternatief voor de vervuilende fossiele brandstoffen. Wanneer je in zonnepanelen investeert verhoog je direct de waarde van je huis. Daarnaast gaan je maandlasten voor energie ook een stuk omlaag. Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee en binnen  no time heb je je investering terug verdiend.

Wil je zonnepanelen kopen dan is het belangrijk om je zeer goed te laten informeren en je te orienteren. Er zijn veel installateurs die zonnepanelen kunnen installeren en verschillende merken. Ook is het verschil in service heel groot dus zorg dat je een goede vergelijking maakt op basis van prijs, merk, service en kwaliteit. En... soms worden er subsidies gegeven op het plaatsen van zonnepanelen dus houd hier ook rekening mee.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide