971
Duurzaam je huis verwarmen met de cv-ketels van Nefit

We zijn ons als maatschappij steeds meer bewust van de gevolgen van onze leefstijl voor het milieu. Door je huis duurzaam te verwarmen draag je op een belangrijke manier bij aan het behoud van de aarde en haar bronnen. Bovendien scheelt het je zelf veel geld! Maar welke trends zijn er tegenwoordig te vinden op het gebied van duurzaam verwarmen? Hier lees je er meer over.

Dit kun je zelf al doen
De helft van de energierekening gaat op aan het verwarmen van je huis; warm water nog niet eens inbegrepen. Zelfs als je een duurzame cv-ketel hebt, zoals de cv-ketels van Nefit loont het dus de moeite om bewust met de verwarming om te springen! Een paar tips op een rij: 

  • Verwarm alleen de ruimtes in je huis waar je daadwerkelijk bent. Een kamer is vaak zó warm, dus maak er een gewoonte van de radiator achter je dicht te draaien als je de werkkamer aan het einde van de dag verlaat.
  • Schaf deurdrangers aan om deuren automatisch te laten sluiten en warmte niet te laten ontsnappen.
  • Verwarm de slaapkamer niet. Gebruik in plaats daarvan een kruikje of elektrische deken om je bed op te warmen; in een frisse slaapkamer slaap je bovendien beter!
  • Zet de thermostaat op 15 graden als je slaapt of van huis bent. Bij vloerverwarming kies je voor 17 of 18 graden. Dit scheelt je al gauw 200 euro per jaar!

Slimme thermostaat
Vergeet je nogal eens de verwarming uit te zetten voor het slapengaan? Een slimme thermostaat biedt uitkomst! Dan kun je de verwarming zelfs op afstand bedienen, maar de vraag is of dat nog nodig is: de slimme thermostaat stemt de verwarming helemaal af op jouw gedrag! Zo werkt de cv-ketel alleen als dat nodig is. Je hebt varianten met bewegingssensors, een mobiele app, inzicht in je verbruik, en zelfprogrammering per kamer. Een slimme thermostaat bespaart veel energie én geld, indien er in jullie huishouden nog niet bewust met de verwarming wordt omgesprongen.

Zonnewarmte
Er bestaan een aantal duurzame alternatieven voor het verwarmen van je huis. Een zonneboiler is daar één van: je kunt subsidie krijgen voor de aanschaf ervan en je bespaart er bijna de helft van de energie voor warmwaterverbruik mee. Is je huis voorzien van een elektrische cv-ketel? Dan kunnen zonnepanelen zorgen voor duurzame stroom.

Hybride waterpomp
Een bijzondere, duurzame variant van het huis verwarmen is de hybride waterpomp. Deze wordt geplaatst in combinatie met een (al aanwezige) cv-ketel, die eigenlijk alleen op koude winterdagen aan de slag hoeft en voor het leveren van warm water. Zo bespaar je al gauw 80% gasverbruik! De warmtepomp is duurzaam omdat deze zijn warmte onttrekt aan een natuurlijke bron, zoals de buitenlucht. Om dit te kunnen doen is dan wel weer een beetje stroom nodig, maar al met al is de hybride waterpomp een duurzaam en voordelig alternatief dat je gemakkelijk kunt laten installeren.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners