670
Elektrische Dekens: warmte en comfort in koude tijden
Gepubliceerd: 12-10-2023

In de koude wintermaanden verlangen velen van ons naar een warme en knusse slaapomgeving. Elektrische dekens bieden een innovatieve en comfortabele oplossing om ons te verwarmen tijdens de nachtrust. Deze dekens zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en energiezuinig. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten elektrische dekens, hoe je ze moet gebruiken, hun stroomverbruik, opkomende trends, aankooptips en niet heel onbelangrijk, de veiligheidsmaatregelen.

Welke soorten elektrische dekens zijn er?

Elektrisch onderdeken
Een elektrisch onderdeken plaats je onder je hoeslaken en biedt een gelijkmatige warmteverdeling. Het zorgt voor een heerlijk voorverwarmd bed bij het naar bed gaan en helpt om spierspanning te verminderen.

Elektrisch bovendeken
Een elektrisch bovendeken wordt als een gewone deken bovenop het bed geplaatst. Deze biedt warmte en comfort tijdens het slapen en kan ook dienen als verwarmde loungedeken.

banner-woontrends-2024-mag.png

Voetenwarmer
Een voetenwarmer is specifiek ontworpen om de voeten te verwarmen en kan vaak individueel worden ingesteld om aan persoonlijke behoeften te voldoen.

Elektrisch verwarmd dekbedovertrek
Dit is een innovatieve optie waarbij het verwarmingselement in het dekbedovertrek is ingebouwd. Hierdoor wordt warmte gelijkmatig verdeeld over het gehele bed.


Hoe moet je elektrische dekens gebruiken?

Plaats de elektrische deken op een schoon en droog bed voordat je naar bed gaat. Zorg ervoor dat de stekker van de deken in een nabijgelegen stopcontact past zonder dat er knikken of drukpunten ontstaan. Stel de gewenste temperatuur in voordat je in bed stapt. De meeste dekens hebben meerdere warmtestanden om aan individuele voorkeuren te voldoen.

Gebruik een timer als je de deken voor een bepaalde periode wilt inschakelen om energie te besparen en oververhitting te voorkomen.
Schakel het deken uit voordat je gaat slapen en haal de stekker uit het stopcontact. 

elektrische-dekens-2.jpg
Auronic warmtedeken

Hoeveel stroom verbruiken elekrische dekens?

Elektrische dekens zijn ontworpen met energiezuinigheid in gedachten. Het gemiddelde stroomverbruik varieert afhankelijk van het type deken en de ingestelde temperatuur. Over het algemeen verbruiken elektrische dekens tussen de 60 en 150 watt per uur. Moderne dekens zijn vaak uitgerust met automatische uitschakeling na een bepaalde tijd, waardoor onnodig stroomverbruik wordt voorkomen.

Wat zijn de trends in elektrische dekens?

Duurzaamheid
Er is een groeiende trend naar duurzame en energiezuinige elektrische dekens. Fabrikanten richten zich op het verminderen van het stroomverbruik en het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Slimme functies
Sommige elektrische dekens zijn zelfs uitgerust met slimme functies, zoals smartphonebediening en spraakbesturing. Dit biedt gemak en flexibiliteit bij het aanpassen van de warmte-instellingen.

Verbeterde veiligheidsmaatregelen
Fabrikanten besteden veel aandacht aan de veiligheid van elektrische dekens. Ze worden vaak geleverd met oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakelfuncties voor gemoedsrust tijdens het gebruik.

Waar moet ik op letten als ik een elekrische deken wil kopen?

Controleer de veiligheidscertificering
Zorg ervoor dat de elektrische deken voldoet aan de veiligheidsnormen en is voorzien van een keurmerk.

Kies het juiste formaat
Meet je bed zorgvuldig op voordat je een deken aanschaft om ervoor te zorgen dat deze goed past.

Warmtestanden
Controleer of de deken meerdere warmtestanden heeft, zodat je de temperatuur naar wens kunt aanpassen.

Wasbaarheid
Controleer of de deken machinewasbaar is of dat de bedieningsmodule afneembaar is voor eenvoudige reiniging.
Garantie: Controleer de garantievoorwaarden om ervoor te zorgen dat je gedekt bent in geval van defecten of problemen.

Zijn elektrische dekens veilig?

Elektrische dekens zijn over het algemeen veilig in gebruik, maar het is belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat je de deken gebruikt.
  • Controleer regelmatig de bedrading en de stekker op eventuele tekenen van slijtage.
  • Gebruik geen elektrische deken samen met een warmwaterkruik of een ander warmtebron.
  • Zorg ervoor dat de deken niet wordt samengedrukt of bedekt door andere objecten tijdens gebruik.
  • Schakel de deken altijd uit en haal de stekker uit het stopcontact wanneer je deze niet gebruikt.

Elektrische dekens zijn een geweldige aanwinst voor een comfortabele en warme slaapervaring. Met verschillende soorten dekens, energiezuinige functies en verbeterde veiligheidsmaatregelen, zijn ze steeds populairder geworden. Bij het kiezen van een elektrische deken is het belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheidscertificering, het formaat, de warmtestanden en de wasbaarheid. Volg altijd de instructies van de fabrikant en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om optimaal te genieten van de warmte en comfort die elektrische dekens bieden.

Slaap lekker!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide