5281
Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn tegenwoordig bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zodra u erop gaat letten, zult u veel daken met zonnepanelen tegenkomen. Met zonnepanelen kunt u besparen op uw energierekening, maar u draag ook bij aan een schoner milieu. Er komen bij zonnepanelen namelijk geen fossiele brandstoffen vrij bij het produceren van energie. Zonnepanelen zijn hierdoor een interessante investering. Ook omdat de investering al binnen 10 jaar is terugverdiend en de zonnepanelen minstens 25 jaar mee gaan. Zodra u de investering heeft terugverdiend geniet u alleen nog maar van de winst én natuurlijk van schone energie.

Toch staat niet iedereen te springen om zonnepanelen op hun woning te plaatsen. Vaak komt dit door het uiterlijk van de zonnepanelen. Niet iedereen vindt zonnepanelen mooi bij zijn of haar woning passen. Maar tegenwoordig kunnen zonnepanelen, met dank aan alle innovaties, gezien worden als een sieraad voor uw woning.

De kleur
De standaard zonnepanelen komen in de kleuren donkerblauw/paars en zwart. De donkerblauw/paarse zonnepanelen hebben ook een gebroken scherven patroon. Dit zijn de polykristallijn zonnepanelen en ook de goedkoopste variant van zonnepanelen.

De zwarte zonnepanelen zijn de monokristallijn zonnepanelen. Deze zonnepanelen zien er al een stuk mooier uit waarbij ze ook nog een hoger rendement hebben dan de polykristallijn zonnepanelen. Deze variant is hierdoor wel iets duurder. De hogere prijs en rendement komt door de zwart antireflectiecoating van deze zonnepanelen. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht zo goed mogelijk wordt geabsorbeerd door de zonnepanelen.

Echter, deze zonnepanelen sluiten niet mooi op uw dak aan als u bijvoorbeeld rode dakpannen heeft. Hierom zijn er meerdere kleuren zonnepanelen ontwikkeld.

  • Hierbij kunt u denken aan:
  • groen
  • rood
  • grijs

Maar er zijn ook heftigere kleuren voor de mensen die durven.

Denkt u bijvoorbeeld aan: 

  • goud
  • lavendel
  • disco roze  

Met al deze kleuren is er voor ieder wat wils en is het mogelijk om zonnepanelen zo goed mogelijk op uw dak te laten aansluiten.

Een geheel
Als u zonnepanelen heeft aangeschaft mag u hier best trots op zijn, dus kan het een keuze zijn om de zonnepanelen op te laten vallen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u het gewoon niet mooi vindt op uw dak. Dan kunt u ervoor kiezen om speciale dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen aan te schaffen. De zonnepanelen zijn nog steeds zichtbaar, maar op deze manier vormen ze een mooi geheel met uw dak. U kunt deze dakpannen als een accessoire van uw dak zien.

Zonnepanelen op je dak of toch niet?
Het kan natuurlijk zo zijn dat u het echt niet mooi vindt om zonnepanelen op uw dak te laten installeren, maar u wilt ze toch aanschaffen. Dan zijn er nog talloze mogelijkheden. U kunt namelijk zonnepanelen als zonwering, aan uw gevel, aan uw balkon, op uw tuinhuisje of als overkapping installeren. Hierdoor nemen de zonnepanelen een minder prominente plek in, maar heeft u nog steeds profijt van de zonnepanelen. U kunt dus zelf voor de plek van de zonnepanelen kiezen. Voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om zonnepanelen op een dak te plaatsen, is dit een perfecte uitkomst. Het rendement verschilt niet per plek, zolang de plaatsing van de zonnepanelen optimaal is.

Zonnepanelen zonder dak
Als u ook geen zonnepanelen rondom uw huis wilt, is er nog een laatste manier om over zonnepanelen (of over de korting op uw energiekosten) te beschikken. Het is namelijk mogelijk om zonnepanelen op afstand aan te schaffen. U kunt op deze manier wel profiteren van de opbrengst en bijdragen aan een beter milieu, zonder dat u zonnepanelen op of rond uw huis hoeft te plaatsen. In Nederland zijn er verschillende zonneparken. U kunt dan een of enkele zonnepanelen in dit park kopen en profiteren van de opbrengst.

Voor het uiterlijk van zonnepanelen is veel te bedenken en zijn er veel mogelijkheden. U kunt ze in uw dakpannen laten integreren, de kleur aanpassen uw woning of uw smaak of zelfs op afstand aanschaffen. Naast dat zonnepanelen niet steeds meer rendement kunnen behalen, is er qua uiterlijk ook steeds meer keus. Allemaal dankzij alle innovaties op het gebied van zonnepanelen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners