2932
Geef je toilet een thema

Vaak wordt het toilet overgeslagen bij het inrichten van het huis. Het is natuurlijk niet de eerste plek waar je aan denkt, het kleinste kamertje van het huis, maar voor een complete en stijlvolle uitstraling van de woning is het belangrijk om ook het toilet gezellig te maken. Hoe maak je van het toilet een gezellige plek die goed bij de rest van het huis past? Door je toilet een thema te geven!

Kijk naar je interieur

Voordat je begint met een tropisch thema of een planten thema is het verstandig om eens goed te kijken naar het interieur van je woning. Welke kleuren zie je veel terugkomen in het interieur? En is je woonstijl meer industrieel, Scandinavisch of modern? Door eenheid aan te brengen tussen alle ruimtes in huis wordt het echt een thuis. Dit hoeft natuurlijk niet té strikt want het is juist leuk als het niet helemaal perfect is. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om niet bij één stijl te blijven maar verschillende stijlen met elkaar te mixen en matchen.

Focus op details

Lizz Knevel van adviesjagers.nl is een ervaren binnenhuisarchitect en ze weet als geen ander hoe je een speciaal accent aan je huis geeft. “Eenheid in het interieur bereik je voornamelijk door op de details te focussen. Zijn de handgrepen van alle deuren van roestvrijstaal? Kies er dan bijvoorbeeld ook voor om zeepdispensers van hetzelfde materiaal te plaatsen. Ben jij een echt familiemens en heb je overal foto’s staan en hangen? Hang dan een mooi wandrek op in het toilet waar je jouw favoriete foto’s aan bevestigd. De inrichting van je huis bestaat namelijk niet alleen uit meubels, maar het zijn juist die kleine details waarin jouw persoonlijkheid doorschemert.”

badkamertrends-2024-bannerip.png

Tegelstickers voor de muur

Om je toilet in een handomdraai een update te geven zijn tegelstickers ideaal. Je hoeft alleen maar de tegels te ontvetten en schoon te maken en de stickers erop te plakken. Kies bijvoorbeeld voor stickers met een printje dat terugkomt op de tegels in de badkamer, het balkon/terras of in de keuken. Ga altijd voor stickers van hoge kwaliteit zodat deze lang blijven zitten. Stickers kun je eenvoudig afnemen tijdens een schoonmaakbeurt en ook is het prettig dat deze niet stoffig worden.

Sfeervolle verlichting

Ook met de verlichting kun je het thema van het toilet benadrukken. Heb je voor een thema gekozen met veel groen en planten? Natuurlijke materialen passen hier mooi bij, zoals een hippe rotan lamp. Hiermee geef je direct een tropisch tintje aan het toilet. Het licht in het toilet hoeft niet te fel te zijn maar ook niet te gedempt, want je wilt wel kunnen zien wat er gebeurt. Hou hier rekening mee wanneer je een geschikte lamp uit gaat zoeken voor op het toilet.

Opgeruimd staat netjes

Het toilet is vaak maar een kleine ruimte. Door ervoor te zorgen dat er geen losse wc-rollen, luchtverfrissers en gastendoekjes rondzwerven ziet het er al gelijk een stuk strakker uit op je wc. Vaak is de ruimte om spullen op te bergen er wel, maar moet je het kamertje wat praktischer inrichten. Plaats bijvoorbeeld wat planken boven de wc-pot zodat je daar wat losse spulletjes kunt bewaren. Hou wat ruimte over voor een lekkere geurkaars of een klein plantje voor de sfeer. Ook boven de wc-deur is soms wat extra ruimte voor decoraties of om wc-rollen en schoonmaakmiddelen op te slaan. Uiteraard wordt het pas echt gezellig op het toilet als je deze echt goed schoon houd.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners