999
Verander je achtertuin in een privé wellness

Heerlijk, een dagje naar de sauna om helemaal tot rust te komen. Maar na een paar dagen is dat ontspannen gevoel helaas weer snel verdwenen. Hoe fijn zou het dan zijn om een eigen privé wellness in je achtertuin te hebben? Een plek waar je kunt ontsnappen aan het hectische dagelijkse leven. Gewoon een moment voor jezelf. Klinkt dit wel interessant? Lees dan onze onderstaande tips voor een eigen wellness tuin eens door.

Omring jezelf met natuur

De basis van een rustgevende wellness tuin zit uiteraard in de natuur. Zet zo veel mogelijk planten en bloemen neer en wissel af met de hoogtes. Het mag heel netjes of juist wat wilder – net wat jou het meeste aanspreekt. Vergeet vooral niet om een aantal tropische planten te kopen. Deze geven je het gevoel van een warm vakantieland of een magisch ver oord.

prive_welness_2.jpg

Schaf comfortabele tuinmeubels aan

Tussen al die planten moet er ruimte overblijven om te relaxen. Bijvoorbeeld op een grote loungebank, een ligstoel of in een hangmat. Zolang het maar comfortabel is! Geniet je er ook van om buiten te eten? Schaf dan tuinmeubels aan met een bijpassende tafel.

Creëer een gevoel van privacy

Zorg ervoor dat je ongestoord kunt relaxen. Hiervoor is het misschien nodig om wat meer privacy te creëren in de tuin. Dit kan met een hoge (natuurlijke) schutting, extra veel planten of een sfeervolle overkapping.

prive_welness_3.jpg

Zet een bubbelbad in de achtertuin

Wat is er fijner dan een eigen bubbelbad in de tuin? Dit maakt het wellness gevoel pas echt compleet! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van buiten spa’s. Je kunt kiezen voor een ronde of vierkante bubbelbad, voor verschillende kleuren en formaten en voor allerlei luxe extra’s. We raden in ieder geval aan om te kiezen voor een bad met minimaal één ligplaats. Zet de bubbelbad gewoon op het terras of laat het inbouwen voor een optimale wellness uitstraling. Doe dit altijd met advies van een professional. Ook een goed idee: bouw er een overkapping omheen zodat je lekker uit de wind en uit de felle zon kunt zitten.

Laat natuurlijke elementen terugkomen

Tot slot kun je nog verschillende natuurlijke elementen laten terugkomen in de tuin. Tuinmeubels van natuurlijke materialen, terrastegels van natuursteen en accessoires van bamboe of riet. Maar denk ook aan waterornamenten, fonteintjes of een kleine vijver. Het heeft allemaal een hele rustgevende uitstraling. Maak het geheel compleet met sfeervolle en warme tuinverlichting.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners