1868
Zó richt je de badkamer luxe in!

Ooit was de badkamer niet meer dan een functionele wasruimte: praktisch ingericht, maar zonder enige persoonlijkheid of stijl. Tegenwoordig is dat wel anders! De badkamer is een plek om te ontspannen, voor jezelf te zorgen, bij te komen van het drukke leven; het is nu vaak de meest luxe ruimte van het huis. In dit artikel vind je tips hoe je dat nu precies doet, de badkamer luxe inrichten…

Stel prioriteiten
Aangezien je het moet doen met de ruimte die de badkamer biedt, is het noodzaak eerst te bepalen welke luxe je er écht in wil hebben. Moeten de wasmachine en droger ook in de badkamer? Hecht je meer waarde aan een inloopdouche of aan een bad? Misschien staat een dubbele wastafel hoog op jullie lijstje, of wil je lekker vanuit het bad naar de televisie aan de wand kunnen kijken. Prop je badkamer niet vol en stel dus prioriteiten.

All or nothing
Heb je eenmaal besloten welke onderdelen je dolgraag in jouw badkamer wil opnemen, ga dan ook voor het totaalplaatje. Droom je al jaren van een bubbelbad? Doe dan geen concessies met een bad met een stroompje erin: ga voor een écht bubbelbad en geniet nog vele jaren van deze vorm van ontspanning! Is douchen voor jou belangrijker? Neem dan de tijd om uit te zoeken wat het beste bij jou past, en pak helemaal uit. In andere onderdelen van de badkamer kun je concessies doen, maar jouw droomonderdeel moet gewoon goed zijn. 

Naast het plaatsen van een bubbelbad in je badkamer, kun je ook kiezen voor een bubbelbad van Bubbelkoning in de tuin. Zo creëer je meerdere plekjes in en om het huis om lekker te ontspannen. Hoe meer, hoe beter!

Creëer een luxe stijl
Behalve de douche, bubbelbad, en wastafel zijn ook andere elementen belangrijk om je badkamer een luxe uitstraling te geven. Shutters bijvoorbeeld geven een strakke, moderne look en zijn in verschillende standen te gebruiken: zo heb je wél natuurlijk daglicht in de badkamer maar kunnen pottenkijkers jou niet zien. Kies natuurlijk wel voor shutters die vochtbestendig zijn.

Als je de badkamer toch aan het verbouwen ben, voeg dan ook een paar mooie nissen toe: boven het bad bijvoorbeeld. Dit geeft je badkamer een stijlvolle en strakke uitstraling. Ook tegels zijn belangrijk om je badkamer een luxe uitstraling te geven. 

Finishing touch
Met de juiste accessoires doet jouw badkamer niet onder voor een luxe spa badkamer in een vijfsterrenhotel! Denk aan grote, zachte handdoeken; kaarsen in de nisjes boven het bad; potjes lavendel voor een heerlijke geur; muziekboxen verwerkt in de muren; en een speciale badkamer tv om het helemaal af te maken!

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners