81291
online-je-interieur-keuken-badkamer-slaapkamer-ontwerpen
Gepubliceerd: 26-02-2018 Laatste update: 12-10-2023

Ben je op zoek naar een tool waarmee je online een ontwerp kunt maken van jouw toekomstige wookamer, keuken of bad of slaapkamer? Wij hebben een mooi overzicht van alle online ontwerp programma's en mobiele apps waarmee je in een handomdraai een 3D ontwerp maakt van de ruimte en deze inricht met de nieuwste meubels en accessoires. Maar we beginnen met wat praktische informatie!

Kamer inrichten; waar moet je op letten

Het inrichten van een kamer is een spannend avontuur, of je nu verhuist naar een nieuwe woning of gewoon je huidige interieur een make-over wilt geven. Het creëren van een stijlvolle en functionele kamer kan echter een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er een paar belangrijke punten waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je kamerinrichting vlekkeloos verloopt. We beginnen met waardevolle tips en tricks om je op weg te helpen naar een prachtig ingerichte kamer. We kijken ook naar de belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het gebruik van een online roomplanner.

  1. Maak een plan: Voordat je begint met het inrichten van je kamer, is het essentieel om een duidelijk plan te maken. Denk na over de functie van de kamer en maak een lijst van de belangrijkste elementen die je wilt opnemen. Overweeg ook de stijl, kleuren en sfeer die je wilt creëren. Dit helpt je bij het maken van weloverwogen keuzes tijdens het inrichtingsproces.

  2. Ruimtelijke indeling: Bij het inrichten van een kamer is het belangrijk om rekening te houden met de ruimtelijke indeling. Meet de kamer zorgvuldig op en bedenk waar de belangrijkste meubelstukken moeten komen. Houd ook rekening met de looproutes en zorg voor voldoende bewegingsruimte. Dit zorgt voor een functionele en comfortabele kamer.

  3. Kleurenschema: Kleuren hebben een enorme invloed op de sfeer van een kamer. Kies een kleurenschema dat past bij je persoonlijke voorkeur en de gewenste ambiance. Overweeg ook om lichte kleuren te gebruiken om de ruimte groter te laten lijken en donkere kleuren voor een gezellige uitstraling. Experimenteer met kleurencombinaties en zorg ervoor dat ze goed bij elkaar passen.

  4. Meubelkeuze: Bij het selecteren van meubels is het belangrijk om rekening te houden met de schaal en proporties van de kamer. Kies meubels die passen bij de grootte van de ruimte en zorg ervoor dat ze functioneel zijn. Overweeg ook multifunctionele meubelstukken om ruimte te besparen. Vergeet niet om voldoende opbergruimte te voorzien om rommel te vermijden.

  5. Verlichting en accessoires: Verlichting speelt een cruciale rol in de sfeer van een kamer. Combineer verschillende lichtbronnen, zoals algemene verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting, om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Daarnaast kunnen accessoires, zoals kussens, gordijnen en decoratieve items, de kamer persoonlijkheid geven. Kies items die passen bij je stijl en voeg ze subtiel toe aan de ruimte.

Online je kamer inrichten; tips & tricks

Bij het online inrichten van je kamer met een roomplanner zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen van de kamer invoert en wees realistisch over de beschikbare ruimte. Experimenteer met verschillende indelingen voordat je definitieve beslissingen neemt. Vergeet niet dat kleuren op een beeldscherm er anders kunnen uitzien dan in het echt, dus vraag om stalen of kleurvoorbeelden om teleurstellingen te voorkomen.

Met deze tips en tricks ben je goed op weg naar een prachtig ingerichte kamer. Onthoud dat een goede planning, aandacht voor de ruimtelijke indeling, kleurenschema, meubelkeuze, verlichting en accessoires essentieel zijn voor een geslaagde kamerinrichting. Nu ben je klaar om je kamer te ontwerpen en kan je kiezen uit vele online roomplanners

Online woonkamer inrichten

Of je nou je woonkamer, slaapkamer of zolder wilt ontwerpen en inrichten... met deze tools kan je voor elke ruimte in huis prima uit de voeten. 

Google Sketchup
Zoals zoveel tools van Google superhandig en nog gratis te gebruiken zijn ook is dit ook het geval met de ontwerptool Sketchup. Met dit ontwerp programma kan je zowel meubels ontwerpen als een heel huis van tot in het kleinste detail verfijnen. Het programma bevat uitgebreide handleidingen en filmpjes. Er is een bibliotheek beschikbaar waar ontelbaar veel 3D ontwerpen vandaan kunnen worden gehaald. Naast de gratis versie is er ook een professionele versie maar voor de consument die zijn of haar interieur wil ontwerpen volstaat Sketchup prima!

Planner 5D
Planner 5D is een uitgebreid interieur designprogramma wat gratis online te gebruiken is. Daarnaast kan je het programma ook op je mobiele device gebruiken door de app te installeren. De graphics in het programma zijn erg mooi en naast je interieur kan je er ook je tuin of zwembad mee ontwerpen. Het programma bied veel gratis voorbeelden die je in je eigen ontwerp kunt gebruiken. 

Floorplanner
Wil je gemakkelijk een plattegrond kunnen maken en objecten toe kunnen voegen dan is Floorplanner een prachtige ontwerptool. Je kunt gemakkelijk inloggen met een Google account en direct aan de slag met het maken van een interieur ontwerp. Jouw creatie kan je vervolgens delen via social media met je vrienden. In Floorplanner vind je een uitgebreide bibliotheek van meubelen en woonaccessoires en kan je je ontwerp ook in 3D bekijken.

Abitaz 3D Home planner
Wil jij je droomhuis ontwerpen en ontdekken welke meubels en interieuraccessoires het best bij jouw stijl  passen probeer dan eens de Abitaz 3D Home planne. Het grote voordeel van deze online interieur ontwerper is de enorme product catalogus boordevol met echte meubelen en accessoires. Wat ontzettend cool in dit programma is, is de 3D foto waarmee het resultaat van jouw ontwerp en super realistisch uitziet met fantastische licht effecten. 

Sweethome 3D
Nog een mooi en uitgebreid 3D interieur ontwerp programma is Sweethome 3D. Dit programma kan je downloaden maar je kunt het ook online in je browser gebruiken. Het programma is in het Nederlands beschikbaar en geeft je een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden om jouw droominterieur te ontwerpen.

Autodesk Homestyler
Homestyler is een gebruiksvriendelijk ontwerpprogramma waar geen kennis voor nodig is. Het programma is in het engels en ook beschikbaar als app.

Armstrong Virtual Room Designer
Wanneer je er een beetje genoeg van hebt om steeds stalen uit de winkel mee te nemen kan je met dit 3D programma eindeloos kleurencombinaties uitproberen voor je muren, plafond, vloeren en zelfs je meubels. Je kan kiezen uit verschillende stijlen en je krijgt ook handige infromatie over het materiaal wat je hebt gekozen.

Keuken ontwerpen

Mandemakers keukenontwerper
Zelf je keuken ontwerpen is met het gratis programma van Mandemakers Keukens heel eenvoudig. Vooraf voer je de maten van de ruimte in en selecteer je de opstelling die het beste in de ruimte past. Vervolgens begin je met het ontwerpen van de keuken. Je hebt keuze uit talloze opstellingen, stijlen, werkbladen, kasten, apparaten en veel meer. Nadat je het ontwerp heeft opgeslagen, kan je deze op iedere moment wijzigen. Vanaf de computer, tablet of smartphone. Mandemakers vraagt je wel om al je gegevens in te vullen alvorens je de keuken ontwerper kunt gebruiken.

Keukenmaxx
Een keuken ontwerpen was nog nooit zo makkelijk met de 3D-tool van Keukenmaxx. Wanneer je benieuwd bent naar de royale mogelijkheden van Keukenmaxx, dan kan je  de 3D ontwerp tool gebruiken om jouw eigen keuken te ontwerpen. Misschien heb je al een idee van wat je wilt in jouw keuken of ben je nog heel erg zoekende naar een bepaalde stijl of inrichting. Met de 3D ontwerper kan je bekijken wat je mooi vindt en ook snel aanpassingen doen wanneer je toch liever iets anders wilt. Stel jouw eigen, unieke keukenontwerp samen met de 3D ontwerper van Keukenmaxx. Ook hier eerst even je gegevens achterlaten voordat je de keukenmaxx keukenontwerper kunt gebruiken.

Piet Klerkx keukenontwerpen
Piet Klerkx is vooral bekend als meubelzaak maar wist je dat ze ook keukens verkopen? Heb je je droomkeuken goed in beeld en wil je deze graag visueel maken? Dat kan met de 3D keuken planner. Een speciaal ontwerpprogramma waarmee je gemakkelijk wijzigingen kunt aanbrengen in opstelling, kleur en indeling. Ook kun je meteen de gewenste keukenapparatuur uitkiezen. Ook hier zal je eerst je gegevens achter moeten laten alvorens je de keukenontwerper kunt gebruiken.   

IKEA Keukenplanner
Richt je keuken of kantoor in met de homeplanner. Geef de afmetingen van je ruimte op, schuif met inbouwkeukens, keukenapparatuur en keukeneilanden. Of maak een plattegrond van je kantoor en bekijk hoe je deze het beste kunt inrichten met bureaus en stoelen. 

Keukenatlas online keukenplanner
De gratis KeukenAtlas - onlineplanner is een 3D-online-keukenplanner, die je bij jouw  keukenontwerp kan helpen. De keukenplanner is een simpel te bedienen programma, dat probleemloos en zonder download op je computer werkt.

Keukenkampioen keukenontwerper
Voor alle mensen die op zoek zijn naar dat kleine beetje extra inspiratie, biedt Keuken Kampioen de 3D-keukenontwerper! Met behulp van deze tool ben je in staat om al je  wensen en ideeën om te zetten tot een professioneel 3D ontwerp.

Badkamer ontwerpen

Wil je zelf een ontwerp voor je badkamer maken dan bieden de meeste badkamerfabrikanten op hun website een prima badkamerontwerper aan. Voor veel van deze ontwerpers zul je eerst wat gegevens achter moeten laten alvorens je de ontwerper mag gebruiken maar dat mag de pret niet drukken. 

Villeroy & Boch badkamerontwerper.
Wil je direct aan de slag met het ontwerp van je badkamer dan kan je terecht bij de badkamerontwerper van Villeroy & Boch. Er is bij deze ontwerper geen aanmelding vereist. Je kunt direct aan de slag. 

Piet Klerkx badkamerontwerper
Piet Klerkx is vooral bekend als meubelzaak maar wist je dat ze ook keukens verkopen? Heb je je droombadkamer goed in beeld en wil je deze graag visueel maken? Dat kan met de 3D badkamer planner. Een speciaal ontwerpprogramma waarmee je gemakkelijk wijzigingen kunt aanbrengen in opstelling, kleur en indeling. Ook kun je meteen de gewenste badkamermeubels uitkiezen. Ook hier zal je eerst je gegevens achter moeten laten alvorens je de badkamerontwerper kunt gebruiken.    

Saninet badkamer ontwerper
Op de website van Saninet kan je zonder jezelf aan te melden je badkamer ontwerpen. Saninet heeft deze badkamerontwerper voor distributeurs, groothandelaren en producenten  ontwikkeld maar als consument kan je ook heel gemakkelijk met deze tool een eerste ontwerp van jouw droombadkamer maken. 

Sanidirect badkamer
De Sanidirect badkamerontwerper is speciaal gemaakt om jouw badkamer ideeën uit te beelden. Probeer diverse combinaties, speel met tegels en doe direct nieuwe badkamerideeën op. Het grafische ontwerp in 3D geeft je meteen een realistische indruk van je badkamer. Sla gerust meerdere 3D-ontwerpen op of print ze uit zodat je er eens rustig over na kan denken. Wel eventjes aanmelden eerst.

Lees ook: Loods 5, de hotspot voor alle interieurtrends 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide