957
Eindelijk! Kleur bekennen in de badkamer
Gepubliceerd: 11-02-2022 Laatste update: 15-09-2023

Jarenlang waren dé trends op het gebied van badkamers vrij overzichtelijk; Zwart en wit met af en toe een tint grijs. Vooral grote tegels en strakke lijnen waren het uitgangspunt. Langzaamaan zagen we de introductie van meerdere kleuren, zoals het taupe kleuren en beige. Ook de materialen werden veelzijdiger. Messing en koperen kranen zagen we geleidelijk hun introductie maken.

Diversiteit is welkom

En eerlijk is eerlijk; Wij zijn er blij mee! Uiteraard gaan wij ook nog altijd heel goed op een overzichtelijke zwart/wit badkamer, maar iets meer diversiteit in de showroom is altijd welkom.

Het is soms ook wel spannend om voor uitgesproken kleuren en materialen te kiezen in een badkamer. Het is immers een functionele ruimte in huis die je niet ieder jaar verbouwd. Toch vallen de huidige trends prima te combineren met een tijdloze badkamer. Wat die trends zijn? Wij verklappen onze favorieten.

Beken kleur

De trends op het gebied van badkamers sluiten eigenlijk naadloos aan bij de trends die we zien in andere ruimtes van het huis. Er komt weer meer kleur en diversiteit in het assortiment. De grote witte tegels worden ingeruild voor kleinere exemplaren met een retro uitstraling. Tinten als mosgroen en oud roze op de wand worden gecombineerd met gouden kranen.

We gaan terug in de tijd qua stijl maar met het behoud van de kwaliteit van nu, denk hierbij aan een bad op pootjes maar dan wel met de beste kwaliteit kranen. Door voor kleur te in de badkamer te kiezen, zonder dat het schreeuwende kleuren zijn, kan hij toch jaren mee. Daarnaast verwachten wij dat deze trend zich nog verder zal uitbreiden en zeker nog een aantal jaren blijft.

Spiegeltje, spiegeltje

Naast dat de basis verandert door ander soortige tegeltjes en kleuren, veranderen ook de vormen van bijvoorbeeld spiegels. De hoekige vormen zijn passé, in ruil daarvoor gaan we voor rond en ovaal. Ook bijzondere vormen zoals vissenschubben en kranen met vogeltjes zien wij voorbij komen.

Vind je het helemaal herinrichten van je badkamer volgens de laatste trends nog wat te ingrijpend? Of is je badkamer gewoon kwalitatief nog zo goed dat dit niet nodig is? Dan zijn enkele kleine aanpassingen al mogelijk om toch een nieuwe look te geven.

Het zit hem in de details..

Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe, zachte stapel handdoeken in de kleur oudroze. Leg bijpassende vloerkleedjes neer en maak het geheel af met een lekkere geurkaars. Ook planten in de badkamer passen helemaal bij de laatste trend. Want een trend die wij al eerder spotten; De badkamer als plek voor me-time, die wordt alleen maar heviger.

Wij hebben onlangs onze badkamers een mini make-over gegeven. Hiervoor hebben wij ruim ingeslagen bij het merk ByGoof.Zij hebben precies de feel en touch die wij zochten en aansluiten bij deze nieuwe, kleurrijke beweging. Toe aan me-time? Je weet waar je ons moet zoeken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide