1320
De badkamer van de toekomst
Gepubliceerd: 07-03-2022 Laatste update: 07-04-2022

Bij wonenonline.nl zijn wij dol op de nieuwste kleuren, trends en ontwikkelingen op élk gebied van wonen. Van de gouden kranen in de keuken tot groen doen in de badkamer. We omarmen én reviewen iedere trend nauwkeurig.

Dat de badkamer een steeds belangrijkere functie in het huis krijgt, hebben we onlangs ook teruggezien bij de laatste trends op dit gebied.

Van praktisch naar wellness

De badkamer wordt niet meer behandeld als steriele, aparte ruimte in huis maar integraal betrokken bij het interieur. Maar naast dat we de kleuren, materialen en producten zien veranderen, ontwikkelt het sanitair zelf ook door. Dit alles met het oog op het maken van een echte lounge- en ontspanningsplek. Benieuwd wat we in de toekomst kunnen verwachten? Wij lichten een tipje van de sluier op.

It’s raining!

Even snel onder de douche in de ochtend of lekker uitgebreid poedelen in het weekend. We douchen wat af. Hoe we hierbij zo min mogelijk water gebruiken hebben we al uitgebreid behandeld. Maar vergeet ook niet dat we er vooral ook van mogen genieten, echt even een moment voor jezelf.

Om dit zo comfortabel mogelijk te maken kiezen wij tegenwoordig niet meer voor de standaard douchekop maar voor bijvoorbeeld een fijne regendouche of douchekop met massage opties.

Wil je helemaal voor de luxe als in een hotel gaan, investeer dan in een speciale douche op maat. Hierbij kun jij je wensen en voorkeuren aangeven en stellen experts de perfecte douche voor jou samen.

Alweer naar het toilet?

Het kleinste kamertje van het huis bezoeken we misschien wel het vaakste van allemaal. Maak dit dus ook een aangenaam moment, naast dat het hygiënisch is natuurlijk. In het buitenland is het gebruik van een bidet al heel gewoon, maar dit is bij ons nog niet heel erg ingeburgerd.

Toch zien we het meer en meer komen, maar dan vaak in de luxere vorm. Namelijk een twee-in-één optie, een toilet met spoelfunctie. Het is wellicht even wennen, maar wij zijn fan.

Welness voor thuis

Ook het bad is een blijvertje in de badkamer, mits genoeg ruimte. Ook hier zijn legio opties met heerlijke massagestralen en comfortabele extra opties. Soms zelfs met licht en muziek die je helemaal rustig maken. Het lijken op het eerste gezicht behoorlijke investeringen, maar wanneer je je maandelijkse dagje spa inruilt voor een dag thuis wellness heb je de kosten snel terugverdiend.

Inspireer nog meer

Naast bovenstaande opties zijn er nog vele andere ontwikkelingen, ze volgen elkaar in razend tempo op. Meer inspiratie nodig? Kijk bij kwaliteitsleveranciers op hun eigen site, of op bekende online fora.

Geniet ervan!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide