126
Boekentip: Vintage + Interieur

De markt voor vintage blijft maar groeien, ook onder millennials. Meubels uit de periode van de jaren ‘50 tot ’80 van de vorige eeuw zijn namelijk niet alleen duurzaam en dus helemaal van deze tijd, maar ook ideaal om een eigenzinnig nest mee te creëren.

Vintage + interieur staat bomvol inspiratie voor iedere vintage-aficionado. Van beroemde design klassiekers die je koopt via een veilinghuis tot kringloopmeubels van onbekende ontwerpers: de interieurreportages in dit boek laten zien dat het vaak de nieuwe eigenaren zijn die gebruikte spullen hun glans teruggeven. Door ze te combineren met andere vintage vondsten, bijzondere verzamelingen of een gewaagd kleurenpalet, of juist door één vintage-stijl consequent door te voeren in hun hele huis.

Een scala van stromingen passeert de revue, waaronder mid-century modern, space age, groovy seventies, tiki en Hollywood Regency. Naast prachtige foto’s biedt Vintage + interieur ook aanstekelijke interviews met gevorderde vintage-fans en praktische informatie. Hoe voorkom je dat je huis een uitdragerij wordt? Wat zijn de valkuilen als je vintage koopt? En welke beschadigingen kun je zelf repareren?

Journalisten Chris Muyres en Eveline Stoel, fotograaf Caroline Coehorst en stylist Anne-Marie Rem hebben ieder decennialange ervaring met het maken van interieur reportages, onder meer voor vtwonen, Flow, Flea Market Style Magazine (VS), Milk Decoration (Fr), Eigen Huis & Interieur en Het Parool. Ze delen een liefde voor vintage design en kringloopvondsten, en bundelden voor dit boek hun krachten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners